Pečená masopustní krkovice
Masopustní menu
4 porce
4 plátky vepřové krkovice
8 plátků anglické slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
pivo
sůl
Vepřové maso omyjte, osušte a jednotlivé plátky posolte. Vedle sebe je naskládejte do mísy na pečení. Na tenká kolečka nakrájejte cibuli a česnek, které naklaďte na plátky masa do mísy a vše pokryjte plátky slaniny. Nakonec vlijte pivo. Jeho typ i množství záleží na vaší chuti. Čím víc piva dáte, tím bude výsledná omáčka hořčí, rozhodně by však nemělo sahat výš, než jsou plátky slaniny.
Mísu přikryjte druhým dílem mísy a dejte do předem vyhřáté trouby na cca 220°C. Vše pečte přibližně hodinu. Na posledních 15 minut pak můžete horní díl mísy odstranit a vše nechat dozlatova dopéct. Jako přílohu bych zvolil chléb a samozřejmě pivo