Moučníky a cukroví

Řezy s tofu krémem

Korpus

280 g ječné mouky
1 ČL sody
30 g kakaa
80 g nasekaných vlašských ořechů

220 ml rýžového mléka
100 ml/75 g olivového oleje
200 g sušených vypeckovaných datlí
150 ml vody

Den předem namočíme datle do 150 ml vody a necháme nabobtnat. Druhý den je rozmixujeme na hladkou datlovou pastu. V míse dobře promícháme suché suroviny. V druhé míse či mixovací nádobě s datlemi smícháme mokré suroviny. Poté promícháme obě složky dohromady. Důležité je nemíchat je dlouho. Pořádně, ale krátkou chvilku, stejně jako u muffinů.

Těsto rozetřeme do menšího pekáčku a pečeme 20 – 30 minut při 170 °C. Na prochladlý korpus navrch natřeme krém a necháme vychladnout.

Tofu krém

200 – 230 g hedvábného tofu
70 g datlového sirupu
40 g rozpuštěného kokosového tuku
150 g rozpuštěné hořké bezmléčné čokolády

Hedvábné tofu vyšleháme metličkou s datlovým sirupem do hladké struktury. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým tukem. Vše vymícháme v hladký krém.

Další recepty Celý díl