Různé
Veganský sýr


1 hrneček kešu oříšků (namočených na 5 hodin ve vodě)
½ hrnečku nakrájené mrkve na menší kousky
350 ml vody
60 ml/6 g agarových vloček
60 ml/ 20 g lahůdkového droždí
2 PL citronové šťávy
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
2 ČL grilovacího koření
2 ČL uzené papriky smícháme
1 ČL soli
Špetka sušené kurkumy
Kešu oříšky, mrkev, agarové vločky a vodu dáme do hrnce a vaříme 5 – 8 minut na mírném ohni pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne.
Mezitím očistíme cibuli a česnek, nakrájíme najemno a dozlatova osmažíme na oleji.
Směs nalijeme do mixéru spolu se zbývajícími složkami a mixujeme do hladké pasty.
Po rozmixování nalijeme „sýr“ do formy, kterou jsme vypláchli studenou vodou.
Necháme vychladnout.