Maso

Grilované hovězí turnedos podávané se smetanovými brambory a restovanými fazolkami doplněné omáčkou

2 porce

300g hovězí svíčkové
75g slaniny
20g sádla
250g brambor
70g smetany ke šlehání
100g fazolků
25g slaniny
50g telecí demi-glas
80g smetany ke šlehání
25g kachní játra Foie Grase
25g lanýžové pasty
25g česneku
10g másla
sůl, pepř

Hovězí nakrájíme na 150 g steaky, okořeníme a zabalíme do slaniny, kterou jsme si předem nakrájeli na tenčí plátky. Poté opečeme na pánvi na sádle a v troubě dopečeme. Brambory nakrájíme na tenké plátky a ochutíme solí, pepřem, česnekem. Ochucené brambory naskládáme do pekáče, přidáme smetanu, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 165 stupňů cca 45 minut. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova. Fazolky spaříme a smícháme s předem nakrájenou a orestovanou slaninou. Telecí demi-glas (hodně silný hustý vývar) smícháme se smetanou a svaříme. Přidáme na kostičky nakrájená játra a ochutíme solí, pepřem a lanýžovou pastou. Nakonec zjemníme máslem.

Další recepty