Kuře supreme na gdoulích a jablkách
Prvorepubliková inspirace
2 porce
1 kuře supreme
0,05l oleje
sůl
pepř
2 gdoule
1 dl kuřecího vývaru
1 chilli paprička
1 čajová lžíce medu
1 jablko
brambory
špek
pažitka
Kuřecí supreme osolíme, opepříme a vložíme na pánvičku kůží dolů. Opečeme dozlatova a otočíme.
Mezitím si okrájíme vrchní slupku gdoule, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na měsíčky, které namočíme do hrníčku s vodou.
Kuře vyjmeme (musí být zatáhnuté). Tuk slijeme, na stejnou pánev. Přidáme gdoule, čtvrtku másla a asi po minutě lžíci medu, chilli a na měsíčky nakrájené jablko. Vše osmahneme dozlatova, podlijeme vývarem, minutu povaříme a směs (gdoule, chilli, med, jablko a máslo) dáme do pekáčku, přidáme kuře (kůží nahoru) a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C na 12 minut.
Pošťoucháme brambory a přidáme k nim na kostičky restovaný špek a pažitku.