Moučníky a cukroví

Hnědý suchar

Staročeské vánoční cukroví – vaříme s Miroslavou Kuntzmannovou

180 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
60 g hrubě nakrájených mandlí
2 vejce
50 g strouhané čokolády
60 g rozinek
citrónová kůra
špetka mletého hřebíčku
špetka mletého nového koření
špetka mleté skořice
1 bílek na potření

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého vytvoříme váleček, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160 °C cca 20–25 minut. Ještě teplé nakrájíme na plátky cca 1 cm silné. Druhý den uložíme do krabice a uschováme v suchém prostředí.

Doba potřebná ke změknutí: 10 dnů

Další recepty