Zeleninová jídla

Zeleninový kuskus sypaný řasou arame se sezamovým semínkem

Mořské řasy v kuchyni: arame

4 porce

250 g celozrnného kuskusu
½ většího pórku
100 g kukuřice
1 velká mrkev
1 červená paprika
olivový olej
1 kostka uzeného tofu
sojová omáčka
4 čajové lžičky sezamových semínek
špetka řasy arame na osobu

Řasu arame si dáme do kastrolku, zalijeme vodou, aby byla ponořená, a přidáme 4 polévkové lžíce sojové omáčky tamari. Necháme 10 minut stát.

Pórek si nakrájíme na kolečka, mrkev na kostičky, papriku na proužky. Na oleji zpěníme pórek, po chvilce přidáme mrkev, papriku a kukuřici, osolíme, lehce podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené uzené tofu a dusíme pod pokličkou 10 minut.

Řasu arame dáme vařit, vaříme do změknutí (10–15 minut). Scedíme a vmícháme loupaná sezamová semínka. Kuskus zalijeme vroucí vodou 1 cm nad povrch, přiklopíme a necháme 5 minut odstát. Smícháme se zeleninovou směsí a na talíři zdobíme každou porci špetkou řasy.

Další recepty