Saláty
Raw spirálky s kešu dipem
1 velká kedlubna
2 velké mrkve
1 velký římský salát
1 červená cibuleKešu dip:
200 g kešu ořechů na min. 2 hod. namočených ve vodě
šťáva z ½ citronu
špetka mořské nerafinované soli
2 menší bílé papriky
1 lžička kurkumy
5 lžic lahůdkového droždí
2 lžíce medu
1 stroužek česneku
½ šálku vody
Vytvořte spirálky z mrkve a kedlubny pomocí spiralizéru. Do mixéru vložte suroviny na kešu dip a rozmixujte do hladkého krému. Nachystejte si jednotlivé listy římského salátu, položte na ně spirálky, přidejte kešu dip a posypejte najemno nakrájenou červenou cibulkou.
Dip (chutná jako majonéza) můžete ještě obohatit červenou kapií a sušenými rajčaty, které do něj přimixujete.