Moučníky a cukroví

Perníčky s medovou ganache

Perníkové těsto

190 g hladké mouky
55 g moučkového cukru
7 g perníkového koření
90 g medu
15 g másla
3 g sody
30 g horké vody

Všechny suroviny kromě vody a sody dáme do kotlíku a mícháme káčkem. Mezitím ohřejeme vodu a rozpustíme v ní sodu. Přidáme do kotlíku a zpracováváme, dokud nemáme kompaktní těsto. Pečeme 8-10 minut na 160°C.

Medová ganache

90 g smetany 31-33%
95 g karamelové čokolády Gold
20 g kakaového másla
30 g másla
25 g medu
3 g citronové kůry

Do plastové nálevky dáme karamelovou čokoládu a kakaové máslo. Smetanu s medem a citronovou kůrou přivedeme k 90-100°C a nalijeme na čokoládu. Promixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo a znovu promixujeme. Nalijeme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií na kontakt a dáme vychladit.

Poleva a zdobení

100 g Gold čokolády
25 g drceného biscuitu
20 g kakaového másla
Zlatý pudr

Rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem. Slepené perníčky namáčíme do čokolády a sypeme zlatým drceným biscuitem.

Další recepty Celý díl