Zeleninová jídla

Dýně Hokkaidó zapečená s mletým masem, bramborami a sýrem

Kdo vaří nezlobí. Jídlo, které zvládnou uvařit i děti.

2 porce

dýně Hokkaidó
4 brambory
zakysaná smetana
mletá paprika
200 g mletého masa (max. 25 % tuku)
100 g sýru gouda
200 ml smetany

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Dýni umyjeme, vydlabeme a také nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme.

Do zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, osolíme a zalijeme zakysanou smetanou. Poprášíme mletou paprikou. Poté naskládáme vrstvu dýně, kterou pokryjeme mletým masem.

Zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 20 min.

Mezitím smícháme smetanu s nastrouhaným sýrem. Po 20 minutách pečení nalijeme smetanu se sýrem na vrchní vrstvu masa a zapékáme ještě 10 minut.

Další recepty