Zeleninová jídla
Dýně Hokkaidó zapečená s mletým masem, bramborami a sýrem
Kdo vaří nezlobí. Jídlo, které zvládnou uvařit i děti.
2 porce
dýně Hokkaidó
4 brambory
zakysaná smetana
mletá paprika
200 g mletého masa (max. 25 % tuku)
100 g sýru gouda
200 ml smetany
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Dýni umyjeme, vydlabeme a také nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme.
Do zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, osolíme a zalijeme zakysanou smetanou. Poprášíme mletou paprikou. Poté naskládáme vrstvu dýně, kterou pokryjeme mletým masem.
Zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 20 min.
Mezitím smícháme smetanu s nastrouhaným sýrem. Po 20 minutách pečení nalijeme smetanu se sýrem na vrchní vrstvu masa a zapékáme ještě 10 minut.