Zemlbába z Tramezzini
10 plátků Tramezzini
4 ks vajíčka
0,5 l mléka
sůl
40 g cukru
50 g tvarohu poloměkkého
4 ks jablek
skořice
150 g zakysané smetany
kousek másla na vymazání nádoby
Mléko a vajíčka smícháme dohromady a osolíme a přidáme asi 10 g cukru. Do tvarohu přidáme cukr a dobře promícháme.
Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nastrouháme, přidáme také cukr a skořici, necháme chvilku odležet a jablka scedíme.
Nádobu vymažeme máslem. Postupně namáčíme plátky tramezzini do mléka s vajíčkem a naskládáme jimi celé dno, poté přidáme další vrstvu z jablek a na jablka zase jednu vrstvu z tramezzini, na tuto vrstvu přidáme ještě tvaroh a konečnou vrstvu z tramezzini.
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů, asi na půl hodiny tak, aby na povrchu byla zlatavá kůrka. Zakysanou smetanu dle chuti osladíme.
Hotovou zemlbábu můžeme pocukrovat moučkovým cukrem a podáváme se studenou a sladkou zakysanou smetanou.