Zeleninová jídla
Plněná cuketa a červená řepa
cuketa
hovězí mleté maso
sůl
pepř
smetana
sýr parmezánského typu
portské vínočervená řepa
sůl
olivový olej
pepř
tymiánNáplň:
křen
sýr tvarohový
sůl
Cuketu ukrojíme na větší špalík, vydlabeme střed a naplníme masovou směsí, kterou jsme si připravili z uvedených ingrediencí. Následně zapečeme v troubě na 160 °C.
Omytou a očištěnou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C doměkka spolu s tymiánem a olivovým olejem. Následně vyjmeme a vydlabeme střed, který naplníme.
V pomerančovém džusu uvaříme mrkev.
Mrkev vyjmeme, přidáme šalvěj, cukr a svaříme do hustého sirupu.
Vše dekorujeme na talíři.