Zeleninová jídla

Plněná cuketa a červená řepa

cuketa
hovězí mleté maso
sůl
pepř
smetana
sýr parmezánského typu
portské víno

červená řepa
sůl
olivový olej
pepř
tymián

Náplň:
křen
sýr tvarohový
sůl

Cuketu ukrojíme na větší špalík, vydlabeme střed a naplníme masovou směsí, kterou jsme si připravili z uvedených ingrediencí. Následně zapečeme v troubě na 160 °C.

Omytou a očištěnou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C doměkka spolu s tymiánem a olivovým olejem. Následně vyjmeme a vydlabeme střed, který naplníme.

V pomerančovém džusu uvaříme mrkev.

Mrkev vyjmeme, přidáme šalvěj, cukr a svaříme do hustého sirupu.

Vše dekorujeme na talíři.

Další recepty