Saláty

Salát z červeného zelí

Celková doba přípravy cca 20 minut

Cca 750 g salátu

300 g červeného zelí
150 g vařené červené řepy
2 vrchovaté lžíce jader vlašských ořechů
2 – 3 lžíce jablečného octa

Na zálivku:

200 g zakysané smetany
1 větší jablko
2 vrchovaté lžíce nastrouhaného křenu

sůl, mletý pepř

Najemno nakrouhané zelí osolíme a promačkáme. Přidáme nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, jablečný ocet a promícháme.

Do zakysané smetany zamícháme nastrouhaný křen a na jemné hranolky nakrájené jablko. Mírně osolíme, opepříme a nalijeme na salát. Povrch posypeme nahrubo nakrájenými jádry vlašských ořechů.

Další recepty Celý díl