Těstoviny

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce

příprava 10 minut

4 porce

1 lžíce olivového oleje
200 g salámu chorizo, nakrájeného na kolečka nebo čtvrtkolečka
1 cibule, nakrájená nadrobno
Sůl
Čerstvě mletý pepř
1 červená paprika, zbavená semeníku a nakrájená na proužky
1 žlutá paprika, zbavená semeníku a nakrájená na proužky
3 stroužky česneku, drcené
250 g těstovin rigatoni
480 ml drůbežího vývaru
400 g plechovka drcených rajčat
1 vrchovatá lžička rajčatového protlaku
120 ml smetany ke šlehání
75 g čerstvého špenátu
120 g mozzarelly, natrhané
2 lžíce strouhaného parmazánu
K podávání: 100 g cherry rajčátek, přepůlených a hrstka bazalky, nasekané nahrubo

V široké pánvi s vysokým okrajem rozehřejte olej. Přidejte chorizo a opékejte dozlatova. Vyjměte a dejte do misky.

Do pánve po chorizu vsypte cibuli a opékejte dozlatova. Osolte a přidejte červenou a žlutou papriku a česnek, krátce opečte (cca 2 minuty) a přidejte rigatoni, vývar, rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Vše promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte pokličkou a zvolna vařte cca 10 minut. Promíchejte, přidejte smetanu, špenát, mozzarellu a parmazán. Povařte ještě 2–3 minuty nebo aby byla pasta al dente.

Sejměte z plotny, vmíchejte chorizo, posypte přepůlenými cherry rajčaty a ozdobte bazalkou a parmazánem.

Další recepty Celý díl