Moučníky a cukroví
Jednoduchý hruškový koláč

příprava 10 minut
8 porcí
1 balení listového těsta, vyváleného na pečicím papíru
4 malé hrušky, nakrájené na plátky (v případě potřeby zbavené jádřinců)
3 lžíce hnědého cukru
Med a moučkový cukr k podávání
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky hrušek a mírně je do těsta vtiskněte. Posypte je cukrem a koláč dejte péct na 18–22 minut, aby těsto krásně vylístkovalo, zezlátlo a hrušky zkaramelizovaly. Vyjměte plech z trouby a koláč zakápněte medem a pocukrujte.
Něco navíc: Pokud chcete, přelijte hrušky před pečením trochou smetany ke šlehání. Zbylou ušlehejte a podávejte ke koláči. Skvělý bude ale i jen tak.