Kuřecí prso sous-vide á la saltimbocca s opékaným bramborem
Vaření pomocí sous vide
2 porce
2 prsíčka z kukuřičného kuřete bez kůže
několik lístků čerstvé šalvěje
2 plátky parmské šunky
sušená mletá šalvěj máslo
0,5 dl bílého vína (např. rulandské bílé)
400 g uvařených a vychladlých brambor
máslo nebo olivový olej na jejich pečení
sůl
pepř
Opepřete syrová kuřecí prsíčka, přidejte i trochu sušené šalvěje z obou stran. Jednotlivě zavakuujte spolu s kouskem másla. Vložte do připravené lázně a ponechte je tam při této konstantní teplotě minimálně 60 minut, nejdéle však 4 hodiny.
Po uplynutí doby vyjměte prsíčka ze sáčku, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou, každé zabalte do plátku parmské šunky. Aby se nerozplétala, zajistěte ji párátkem. Opečte takto připravená prsíčka na másle spolu s lístky šalvěje. Když je šunka místy hnědá, odložte maso stranou a do pánve vlijte víno. Nechte zredukovat a přidejte tolik šťávy z kuřete, která zůstala v sáčcích, kolik si jí přejete mít k servírování.
Během toho na vedlejší pánvi dozlatova opečte brambory, dosolte je a dopepřete.