Zeleninová jídla
Carpaccio z červené řepy s emulzí z osmiletého Aceta Balsamica s trsem hlávkových salátů
60 g červené řepy
1 dcl červeného vína
10 g cukru krystal
1 badián
1 pol. lžíce Aceta Balsamico
1 pol. lžíce olivového oleje
sůl, černý pepř
50 g hlávkových salátů mix
1 pomeranč
Červenou řepu nakrájíme na nářezovém stroji na velmi slabé plátky. Osolíme a opepříme. Takto nakrájenou červenou řepu vyskládáme na talíř a zakapeme kvalitním olivovým olejem.
Hlávkové saláty důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a natrháme na hrubší kusy. Olivový olej vyšleháme s osmiletým Acetem Balsamicem do emulze, kterou pokapeme plátky řepy. Talíř odekorujeme čerstvými bylinkami a filety z pomeranče.