Moučníky a cukroví

Švestkový bezlepkový krambl

800 g švestek / blům
120 ml vody
100 g datlí
100 g vlašských ořechů nahrubo podrcených
1/2 ČL Skořice

Den předem zalijeme datle uvedeným množstvím vody. Druhý den je společně s namáčecí vodou rozmixujeme.

Švestky / blůmy vypeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Pokrájené švestky promícháme s ořechy, skořicí a vložíme do vymazané zapékací mísy. Navrch natřeme rozmixované datle a posypeme posypkou.

Mírně přitlačíme a pečeme při 175°C asi 25-35 minut.

Posypka

150 g rýžové mouky / ječné mouky
100 g rýžového sirupu
50 g ovesných vloček bezlepkových
50 g ghí / másla / kokosového oleje

Ghí / máslo nebo kokosový tuk rozpustíme společně s rýžovým sirupem.

Vmícháme rýžovou mouku a vločky.

Ve veganské variantě použijeme kokosový tuk namísto ghí.

Další recepty Celý díl