Letní tatarák s rajčaty
angus zadní maso z ořechu (70 g masa na osobu)
mladá bílá cibule
řapíkatý celer
cherry rajčata
plocholistá petržel
extra panenský olivový olej
vejce
listový salát (dubový, hlávkový)
sůl
pepř
mletý koriandr
mletý kmín
chléb nebo světlá bagetka
Maso semeleme na hrubší šajbě (můžeme také krájet na malé kostičky), cibuli, řapíkatý celer a šery rajčata nakrájíme na malé kostičky, petržel nasekáme také na jemno.
V misce rozmícháme maso s vajíčkem, olejem, kořením a postupně přidávame cibuli, rajčata, řapíkatý celer a petržel.
Bagetky nebo chléb opečeme na suché pánvi a křupavé potřeme olejem, listový salát natrháme na větší kusy, na pečivo dáme list salátu a na salát hromádku masa, můžeme dozdobit petrželkou a kouskem cherry rajčátka.