Karbanátky z červené čočky
Ajurvédské menu
15 ks
1 velká nastrouhaná červené řepa
1 větší cibule nakrájená nadrobno
3 stroužky utřeného česneku
půl hrnku uvařené červené čočky
půl hrnku rýže natural uvařené doměka
2 vejce (nebo nahradíme hraškou)
2 lžíce slunečnicových semínek
koření
1 lžička římského kmínu
1 lžička kardamonu
půl lžičky mletého koriandru
pepř a sůl
ghí
Z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. Všechny ingredience smícháme. Tvarujeme klasické karbanátky, které opékáme na rozpáleném ghi.
Červená řepa je jednou z nejdravjších potravin, obahuje spousty vitamin a mineral, zbavuje těla toxinu, blahodárná na srdce a podporuje fungování nervové soustavy. Červená čočka je take lehce stravitelná a dodá tělu energii. V kombinaci s použitým kořením a dalšími ingrediencemi se jedná o výživné a zdravé jídlo k obědu.