Zeleninová jídla

Cuketové špagety s rajčatovou omáčkou

raw food - živá strava bez vaření a pečení

2 porce

Špagety:
1 cuketa (asi 30 cm dlouhá)

Omáčka:
4 rajčata
1 červená paprika
100 g sušených rajčat
2 stroužky česneku
5 polévkových lžic olivového oleje
6 lístků čerstvé bazalky
oregano
sůl

Cuketu oloupeme. Pokud máme špagetovač (tzv. spiralizér), utvoříme špagety, pokud ne, uděláme špagety škrabkou. Omáčku připravíme v mixéru, do kterého vložíme nakrájená rajčata, papriku na kostky a sušená rajčata. Přidáme česnek, bazalku, oregano, osolíme a přidáme olej. Rozmixujte tak aby byla pěkná struktura (ne moc najemno). Pokud chcete, můžete omáčku ohřát do teploty max. 42 °C.

Další recepty