Maso

Jehněčí kotletky na rozmarýnu s čerstvým listovým špenátem a šťouchaným bramborem

800 g jehněčích kotletek
1 větvička rozmarýnu
6 větviček tymiánu
0,5 dl extra panenského olivového oleje
400 g čerstvého listového špenátu
0,5 dl smetany
1 větší stroužek česneku
1/3 chilli papričky
800 g brambor
50 g másla
sůl a pepř na dochucení

Brambory uvaříme do měkka, scedíme, přidáme nasekané tymián, máslo, rozšťoucháme a přiklopíme.

Jehněčí kotletky očistíme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na rozpálené pánvi s olejem opečeme cca 3 minuty z každé strany. Poté plotnu vypneme, kotlety přiklopíme poklicí a necháme 5 minut odpočívat. Pokud jsou kotletky vyšší, dopečeme po odpočinku v troubě rozpálené na 120 stupňů ještě cca 6 minut.

Mezitím, co maso odpočívá, očistíme špenát, propláchneme, okapeme a vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem a opečeným česnekem. Zhruba po minutě, až se špenát spaří, přidáme smetanu, feferonku a necháme tekutinu odvařit. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Další recepty