Králík v zeleninovém košíku
4 dětské porce pro děti 3-5 let
1 větší králičí hřet nebo 2 stehna (350 g masa bez kosti)
30 g slunečnicového oleje
400 g čerstvé nebo zmrazené směsi zeleniny (mrkev,květák,hrášek,celer, kedlubna)nakrájené na kostičky
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
1 lžíce sekané petrželové natě
Opláchnuté a osušené králičí maso rozdělíme na porce. Hřbet vaříme s kostí, stehna vykostíme. Máme-li zmrazenou zeleninu, necháme na talíří krátce rozmrazit. Na oleji osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mírně osolené porce masa a ze všech stran opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
Přidáme připravenou zeleninu, znovu podlijeme sběračkou horké vody a dusíme pod poklicí, až je vše měkké.
Nakonec šťávu vydusíme a pokrm posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme s vařeným bramborem, rýží, pohankou, haluškami, těstovinou apod.