Maso

Dušené jehněčí s rajčaty a koriandrem

600 g jehněčího masa
50 g řepkového oleje
150 g cibule
120 g drcených rajčat
10 g česneku
1 g koriandru
10 g medu
1 g citronové kůry
2 cl citronové šťávy
10 g mořské soli
0,3 l vody

Na řepkovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme med, který necháme zkaramelizovat, vložíme maso a za stálého míchání je opečeme. Přidáme drcená rajčata, mořskou sůl, citronovou kůru a šťávu.

Dusíme pod poklicí za občasného míchání. Když je maso částečně měkké, přidáme utřený česnek a koriandr. Dále zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou, avšak ne příliš, jelikož omáčka nebude zahuštěná.

Doporučujeme podávat například s pohankovým rizotem s červenou rýží.

Další recepty