Pasta alla Carretera
Italská inspirace
3 porce
400 g špaget
80 g tuňáka (konzerva)
125 g parmezán
2 menší stroužky česneku
2 papričky
2 polékové lžíce soli
2–3 polékové lžíce olivového oleje
zelená petrželka
strouhanka
chilli koření
V hrnci dáme vařit 3 litry osolené vody. Na jemné části nakrájíme zelenou petrželku, chilli a papričky a nastrouháme 125 g parmazánu.
Do skleněné misky nalijeme 3 polékové lžíce olivového oleje, vložíme 80 g tuňáka a nakrájený česnek, chilli a papričky. Vše posypeme nastrouhaným parmezánem a zamícháme.
Při bodu varu vložíme do vody 400 g špaget. Po 10 minutách špagety scedíme.
Obsah misky vložíme na pánvičku, na kterou vysypeme špagety, dle chuti osolíme a opepříme, zamícháme a prohřejeme. Na závěr vše posypme strouhankou a podáváme.