Těstoviny

Gnocchi alla Sorrentina

Italská inspirace

3 porce

500 g gnocchi
400 g mozzarelly
100 g konzervovaných rajčat
125 g parmezánu
3 listy bazalky
2 polékové lžíce soli
2–3 polékové lžíce olivového oleje

V hrnci dáme vařit 2 litry osolené vody. Nakrájíme lístky bazalky, na menší proužky mozzarellu.

Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme 100 g konzervovaných rajčat, které vařečkou rozmačkáme, rozmícháme a tuto rajčatovou omáčku dle chuti posolíme a opepříme. Omáčku na pánvičce posypeme nakrájenou bazalkou.

Kontrolujeme vodu. Při bodu varu do ní vložíme gnocchi. Po třech minutách by měly vyplavat na hladinu; přecedíme je a vložíme na pánvičku. Zamícháme je s rajčatovou omáčkou a vložíme nakrájenou mozarellu. Vše zamícháme.

Na závěr omáčku s gnocchi posypeme parmezánem a podáváme.

Další recepty