Gnocchi alla Sorrentina
Italská inspirace
3 porce
500 g gnocchi
400 g mozzarelly
100 g konzervovaných rajčat
125 g parmezánu
3 listy bazalky
2 polékové lžíce soli
2–3 polékové lžíce olivového oleje
V hrnci dáme vařit 2 litry osolené vody. Nakrájíme lístky bazalky, na menší proužky mozzarellu.
Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme 100 g konzervovaných rajčat, které vařečkou rozmačkáme, rozmícháme a tuto rajčatovou omáčku dle chuti posolíme a opepříme. Omáčku na pánvičce posypeme nakrájenou bazalkou.
Kontrolujeme vodu. Při bodu varu do ní vložíme gnocchi. Po třech minutách by měly vyplavat na hladinu; přecedíme je a vložíme na pánvičku. Zamícháme je s rajčatovou omáčkou a vložíme nakrájenou mozarellu. Vše zamícháme.
Na závěr omáčku s gnocchi posypeme parmezánem a podáváme.