Ryby a mořské plody

Filet z kapra na páře s bylinkovou krustou a bramborovým salátem s kořenovou zeleninou, hráškem a jablky

Odlehčené vánoční menu

2 porce

600 g kapra
sůl
pepř
300 g brambor
200 g mrkve, celeru a petržele
50 g kyselých okurek
50 g hrášku
cibule
6 lžic majonézy
1 jablko
2 toasty
máslo
čajová lžička bylinkového pesta

Brambory ve slupce omyjeme a dáme na 20 minut do parního hrnce s kořenovou zeleninou. Nakrájíme nadrobno cibuli, osolíme ji a necháme změknout. Brambory oloupeme a překrojíme.

Přes kolečko nakrájíme na stejné kostky kořenovou zeleninu, oloupané jablko a kyselý okurek, přidáme hrášek a majonézu, promícháme, dle chuti osolíme a opepříme.

Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do parního hrnce cca na 15 minut; záleží na velikosti filetů. Na pánvi opečeme na másle nakrájený toast do vysušení, necháme vychladit a poté rozmixujeme s bylinkovým pestem.

Další recepty