Maso

Kuřecí prsa s čočkovým salátem a zeleninou

Na 1 porci:

100 g kuřete
60 g čočky
40 g zeleniny (dle možností a sezony)
10 g másla
snítka listové petržele
30 ml smetany
sůl
pepř

Nejdříve si namočíme čočku, nejlépe na hodinu, a v té samé vodě ji také uvaříme. Po uvaření scedíme.

Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme na menší kostičky. Zeleninu orestujeme na pánvi, přidáme uvařenou čočku, lehce podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a zjemníme studeným máslem.

Kuřecí prsa si rozdělíme na dětské porce (100 g), které osolíme, poté opečeme na pánvi z obou stran. Hotová prsa vyjmeme, výpek odvaříme smetanou, případně dochutíme, a přidáme listovou petržel.

Můžeme servírovat s listovým salátem.

Další recepty