Valašský frgál

Valašské speciality
5 porcí
Těsto:
500 g výběrové polohrubé mouky
375 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
40 g kvasnic
75 g cukru
3 žloutky (utřít s cukrem)
10 g soli
citronová kůraNáplň:
500 g tvarohu
200 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citronuPosypka:
250 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
125 g mletého cukru
125 g másla
perník na nastrouhání po upečení
Těsto necháme nakynout, poté rozvážíme na 230g bochánky, vypracujeme a opět necháme nakynout. Poté rozválíme na plech vymazaný ztuženým tukem. Těsto necháme opět nakynout, aby se nevytvořil zákalec (sedlina). Rozetřeme náplň a posypeme posypkou. Pečeme v troubě zhruba 10 minut na 200 °C. Po upečení okraje potřeme mlékem a po vychladnutí pokapeme máslem s cukrem a rumem a nastrouhaným perníkem.