Sýry

Jemné suflé z francouzského sýra na kandovaných vlašských ořeších s jablečno-karamelovou omáčkou

4 porce

250 g rostlinného tuku
250 g hladké mouky
1 l smetany
270 g sýru Brie (jiný oblíbený sýr)
6 vaječných bílků
sůl, bílý pepř
ořechy
javorový sirup
jablka
cukr
jablečný džus

Z rostlinného tuku a mouky uděláme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou. Omáčku provaříme, přidáme sýr, ještě krátce povaříme a necháme vychladit. Poté přimícháme vyšlehaný sníh z bílků, směsí naplníme pečící formičky a pečeme na 175 stupňu cca 5 minut. Ořechy povaříme v javorovém sirupu a necháme do druhého dne kandovat. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, zalijeme džusem, přidáme na kousky nakrájená oloupaná jablka a povaříme. Omáčku poté dochutíme cukrem a necháme vychladnout. Na talířek dáme kandované ořechy, na ně položíme sýrové suflé a přelijeme omáčkou.

Další recepty