Osvětlení interiéru a moderní svítidla

14. 12. 2011Spotřebitelské rady

S nejmodernějšími typy interiérového osvětlení dorazil do Sama doma odborník ing. Petr Zavřel.

Jak v úvodu poznamenal, i světla a lampy podléhají módním trendům, ale pravidlem by mělo být hledisko, do jakého interiéru osvětlení pořizujeme.

Dnes velmi oblíbená bodová světla najdou uplatnění ve všech místnostech, nejvíce však v koupelně. Pro tyto typy platí přísná bezpečností opatření. Tlumená bodová světla v ložnicí spolu s lampičkou, umístěnou ve správné výši očí na čtení dotvářejí intimitu pokoje. V obývacím pokoji musíme volit podle výše stropu. Pokud světlo podcházíme, vybreme spíše stropnici, než závěsnou lampu, ta více vynikne v otevřeném prostoru a na vyšším stropě.

Téměř do všech svítidel se dnes používají LED žárovky, a jejich odstín si můžeme vybrat podle vkusu. Iva se Stáňou si pohrály také s dálkovým ovládáním světla, které je dnes samozřejmou součástí moderního osvícení.

Na závěr se ing. Zavřel zmínil o novince, řadě svítide, která jsou unikátní svým zpracováním. Na kovovou kostru se ručně namotávají bavlněná vlákna tak, že lampa vytváří dojem hedvábného kokonu. Je to jedinečný originál, který může být vyjímečným doplňkem vašeho interiéru.

Bytový design – osvětlení - Ing. Petr Zavřel

Bytový design – osvětlení - Ing. Petr Zavřel

S nejmodernějšími typy interiérového osvětlení dorazil do Sama doma odborník ing. Petr Zavřel.