Mgr. Aneta Stolzová – snoezelen, multismyslová terapie

10. 6. 2013Děti

Netradiční začátek vysílání u barevného skleněného válce s vodou vlastně připravil diváky na rozhovor s Mgr. Anetou Stolzovou. Právě on je součástí multismyslové terapie snoezelen.

Jak jsme se od Anety následně dozvěděli, ta se používá především k léčbě a zklidnění dětí s mentálním nebo pohybovým postižením, u dětí s poruchou soustředění nebo ADHD, nebo ji mohou využívat lidé při různých psychických problémech, senioři…

Principem terapie snoezelen je uklidnit, navodit příjemnou atmosféru, pocity, aby se přítomní cítili dobře a nechali na sebe působit co nevíce smyslů. Iva se ptala, jak taková terapie vypadá. Jak Aneta upřesnila, snoezelen je také název pro multismyslovou mísnost, kde jsou soustředěny nejrůznější stimulanty, nejen tyto vodní válce, ale také vodní stěny, vyhřívané vodní postele, uklidňující dekorace, aromaerapie a různé vůně bylinek, hudba. Terapii by měl provádět vyškolený psychoterapeut a Aneta na webových stránkách svého projektu Spokojené děti soustředila adresy všech terapeutických místností v České republice, které jsou případným zájemcům k dizpozici.

Terapie barevným sklem - Mgr. Aneta Stolzová + anketa

Terapie barevným sklem - Mgr. Aneta Stolzová + anketa