Druhy kávy

23. 10. 2012Spotřebitelské rady

Barista Tomáš Bilík nám ve studiu začal připravovat kávu ještě před začátkem vysílání, voněla a také dobře chutnala. Diváci se pak z jeho povídání dozvěděli, jaké jsou druhy kávy, jak má vypadat esspreso, caffé latté, macciato, ristreto, a jakou výhodou je mít doma vlastní presovač.

K tomu by neměl chybět ani správný výrobník šlehaného mléka, které je součástí jednotlivých druhů kávy. Navíc teplé a vyšlehané mléko, posypané třeba skořicí nebo kakaem, může být i slavnostním nápojem pro vaše děti, když si s nimi dáte svoji kávu. Tomáš také zmínil, že ke správné kávě patří sklenka sodovky nebo vody na doplnění tekutin, které káva tělu přirozeně ubírá. Jak jednotlivé typy kávy vypadají a jak se připravují, se posívejte v celém videorozhovoru.

Malé vaření - příprava kávy - Tomáš Bilík (1. část) + anketa

Malé vaření - příprava kávy - Tomáš Bilík (1. část) + anketa