Ekonomické uchovávání potravin
2. 5. 2012Spotřebitelské rady
Jana Vaňátková tradičně přinesla řadu pomůcek do domácnosti, tentokrát pro ekonomické a hygienické uchovávání potravin.
Nepřítelem potravin je vzduch a kyslík, kvůli kterému ztrácejí na své kvalitě. Pomocí různých folií a sáčků, odkud vzduch vysajeme, vydrží potraviny až pětkrát déle… Jana představila domácí sukovačky – s drážkovanou folií se dosáhne dokonalého vakuování. Stáňu zaujaly vakuované bylinky, které stejně jako například čerstvé ovoce, zelenina a sýry vydrží takto uchované až tři měsíce. Na stejném principu pracují i dózy, například na polévky a omáčky. Pro maminky malých dětí jsou vhodná ruční vakuovadla na sáčky, kam dáme svačinu na cesty nebo odpolední vycházku. Kromě potravin takto můžeme uchovávat na delší dobu věci, které potřebujeme mít v suchu, sirky, karty do foťáku, baterie. Jana přinesla řadu zajímavých vychytávek, na které se můžete podívat v celém rozhovoru.

Jana Vaňátková tradičně přinesla řadu pomůcek do domácnosti, tentokrát pro ekonomické a hygienické uchovávání potravin.