Velikonoční koření

19. 3. 2012Spotřebitelské rady

Z rodinné firmy Hadapeon, která se zabývá světovým kořením, přišli do studia hned tři její členové, Kristýna Kokšalová se synem Honzou a David Hnízdil. Před sebou měli druhy koření, které se vážou k nadcházejícím velikonočním svátkům.

Samozřejmě byla zastoupena zelená barva, do nádivek nemohla chybět sušená pažitka, kudrnka, nebo méně známý kerblík, a také muškát. David Stáně vysvětlil, jaký je rozdíl mezi muškátovým květem a oříškem a pro kuchařky připomenul, že do mazanců, jidášů nebo i na pečení masa požíváme jen špetku, neboť muškát je koření toxické.

Kristýna přidala informaci o citrónové kůře, kterou bychom měli pro pečení používat výhradně sušenou, neboť je zbavena chemických látek, v biokvalitě a upravena pro kuchyňské účely. Nechybělo ani perníkové koření, s badyánem, koriandrem, hřebíčkem. Honzík nakonec přidal radu pro barvení vajíček, které můžeme na fialovo obarvit ve směsi koření a šafránu. Řadu receptů na velikonoční dobroty najdete na stránkách Hadapeonu a Sama doma vám k tomu přeje dobrou chuť.

Velikonoční koření - Kristýna Kokšalová

Velikonoční koření - Kristýna Kokšalová

Z rodinné firmy Hadapeon, která se zabývá světovým kořením, přišli do studia hned tři její členové, Kristýna Kokšalová se synem Honzou a David Hnízdil. Před sebou měli druhy koření, které se vážou k nadcházejícím velikonočním svátkům.