Domácí kváskový chléb
21. 2. 2012Zdraví
Alena Kramešová začala péci domácí kváskový chleb ze zvědavosti. Zachutnal jí jako pokrm našich předků a začala se zajímat, proč je tak dobrý a určitě i zdravý.
Základem je pravý žitný kvásek, který si můžete vypěstovat sami doma. Stačí miska s vodou a žitnou moukou v poměru 1:1 a promíchat. Každý den přidáte stejný díl žitné mouky a vody a promícháte a asi po čtyřech dnech byste měli mít kvalitní kvásek.
Ester se přiznala, že jí kručí v břiše a neodolala a nechala si kváskový chléb ukrojit a hned ho ochutnala. Byl výborný a Ester naprosto porozuměla, proč se Alena věnuje pečení a práci pro Naturlife, kterou nazývá cestou zdraví. Pečení chleba zaujalo vůní a později i chutí všechny přítomné.

Alena Kramešová začala péci domácí kváskový chleb ze zvědavosti. Zachutnal jí jako pokrm našich předků a začala se zajímat, proč je tak dobrý a určitě i zdravý.