Chat

Vše o čokoládě

Alexandra Hurtová

Záznam chatu ze čtvrtka 28. listopadu 2013

Jarka: „Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli všechny čokolády obsahují kofein. Díky“

Alexandra Hurtová: „pokud je tom prava cokolada, tak ano, protože kakový bob kofein obsahuje.“

Jarmila Hánová: „Dobrý den, je pravda, že bílá čokoláda není kvalitní a vlastně to ani není pravá čokoláda? Jarmila“

Alexandra Hurtová: „dobrý den, pravda to není, pravá bílá čokoláda obsahuje kakaové máslo, sušené mléko a cukr, což nezdravé látky nejsou, naopak kakaové máslo je velmi zdravé“

Drbos: „Prisambuh, ze tento porad jsem nevidela tak deset let, ale co si pustis k zehleni? Tak timto te zdravim a gratuluji, zes to s cokoladou dotahla az na ČT !“

Alexandra Hurtová: „je drboš, to je sranda!!! tos mě pobavila a nedělej se, že nečumíš :-) měj se, pa“

katka: „vadi cokolada stitne zlaze“

Alexandra Hurtová: „bohužel to opravdu nevím, musíte se poradit s lekařem“

IS: „Existuje závislost na čokoládě?“

Alexandra Hurtová: „čokoláda obsahuje látky povzbuzujcí a vytvářejíci endorfiny, po konzumaci čokolády jsou lidé šťastnější, proto závislost určitě vzniknout může“

DAYD: „Je velký zájem o internetový prodej pravé vysokoprocentní čokolády a čokoládových výrobků?“

Alexandra Hurtová: „zájem se začíná tvořit, stále vyhrávají komerční řady výrobků, ne kvalitních, ale mnoho lidí kvalitní čokoládu vyhledává“

Iva: „Dobrý den, kupuji si kakaové boby v DM (bio kvalita). Moc mi chutnají, jsem nyní ve 28 týdnu těhotenství, nevadí v těhotenství jejich konzumace? (doufám, že ne, jím je :-) Děkuji“

Alexandra Hurtová: „to bych nedokázala říct, nejsem lékař, ale obecně jsou kakaové boby velmi zdravé, neslyšela jsem, že by měly nějaký negativní vliv. Jezte i lněné semínko 6 týdnů před porodem, budete mít bezproblémový porod, mám to vyzkoušené, jedna lžička, hodně rozkousat, hodně štěstí!“

DAYD: „Jíte sama čokoládu?“

Alexandra Hurtová: „jím, všechno, co vyrobím, ochutnám, každou surovinu musím ochutnant a porovnat, vybíráme jenom ty nejlepší a nejkvalitnější čokolády,“

DAYD: „Jsou stále Švýcaři dobří producenti čokolády?“

Alexandra Hurtová: „určitě, stejně tak jako belgičani, italové,ale je potřeba vybírat kvalitní řady“

DAYD: „Je hořká čokoláda zdravější než nehořká?“

Alexandra Hurtová: „obecně řečeno je, protože obsahuje více kakaa, u mléčné je více cukru“

DAYD: „Včera mi řekl v jedné pražské restauraci pan vrchní, že čoko dortík je z pravé čokolády, měl pravdu? A jak to poznám?“

Alexandra Hurtová: „pravda to být může, my používáme také jenom pravou čokoládu, poznáte to podle chuti, čokoládové náhrady jsou opravu ošklivé“

David Mareš: „Hodláte v blízké době vyrábět čokoládu s pivním kvasem? Sluší Vám to“

Alexandra Hurtová: „hodlám, škoda, že vás nevidím, abych vám to oplatila, ale jistě jste vysoký brunet s jižním přízvukem, :-)“

Jitkar: „Dobrý den, miluji hořkou čokoládu z lidlu 100g za 18kč, obsah kakaa74% je to čokoláda kvalitní nebo platí čím dražší tím kvalitnějšíí ??? Děkuji a hezký den“

Alexandra Hurtová: „těžko říct, cena je velmi zvláštní,hluboko pod cenou základní suroviny, ale pokud vám chutná, to je hlavní“

Hanka: „Chtěla bych se zeptat, jestli existuje i kvalitní čokoláda pro diabetiky, která zachutná a neublíží?“

Alexandra Hurtová: „my jí prodáváme v pecičkách hořkou a mléčnou,je slazená melatinem a velmi dobrá, www.choco-cafe.cz, napište“

Brigita: „Zdravím a chci se zeptat jak se jmenuje vaša čokoláda.Chtěla bych ji ochutnat.Děkuji za odpověd Brigita“

Alexandra Hurtová: „máme výrobnu a čokoládovnu, v Praze Liliová 4 a Klimentská 34, nebo napište www.choco-cafe.cz“

Jitka: „Dobrý den, omlouvám se,že píšu mimo téma ráda bych pracovala pro Vaší společnost pracovala jsem v potravinářství ,mám zkušenosti v čokoládovně byla jsem laborantka a kontrola kvality jakosti surovin mohu poprosit v případném zájmu o kontak. děkuji Jitka M.“

Alexandra Hurtová: „napište mi prosím na choco.cafe.prague gmail.com“

Lenka: „Dobrý den, jaký názor máte na Kinder čokoládu? Je pro děti opravdu kvalitní? Děkuji“

Alexandra Hurtová: „je to komerční čokoláda,kvalitní není a zdravá vůbec ne, cukr a živočišný tuk, ale dětem chutná, co se dá dělat...“

Jitka z liberecka: „Dobrý den. Jsem také milovník čokolády, hlavně hořké s oříšky. Snažím se kupovat kvalitní, více procentní, ale chybí právě ta hořká s mandlemi. Máte ji v sortimentu? Děkuji čokoládová Jitule“

Alexandra Hurtová: „máme hořkou se slanými uzenými mandlemi, je výborná,www.choco-cafe.cz“

Iveta: „Miluji čokoládu, nejraději mám kvalitní, drahou. Ale často sahám třeba po Milce. Doporučila by jste ji nebo ne? Milka, Orion, Figaro- která je podle vás nejkvalitnější(jestli vůbec jedna z nich je)? moc děkuji.“

Alexandra Hurtová: „já bych se podívala na jiné značky, určitě Lind, Pacari, Venchi, naše choco-cafe čokoláda“

Lenka M.: „Dobrý den,dostala jsem čokoládu. která je z Německa.jedná se o bílou a kávovou čokoládu.Bílá obsahuje 28% kakaa a kávová 33% kakaa.Je to málo?Nestihla jsem začátek pořadu...Kolik kč stojí pravá čokoláda a s dostatkem kakaa?Děkuji za odpověď :)“

Alexandra Hurtová: „bílá čokoláda neobsahuje kakao, ale kakaové máslo, obecně mléčná alespoň 35% kakaa, hořká 60%, obsah kakaového másla alespoň 30%“

Lenka M.: „Které čokolády na naše trhu(myslím tím značky) byste doporučila?“

Alexandra Hurtová: „určitě naší, dám za ní ruku do ohně, potom Lind, Venchi, Pacari, Domori, jsou dražší, ale opravdu kvalitní“

David Mareš: „Tak to je super, rád se zastavím u Vás v podniku a zakoupím. Jsem blondýn s monoklem na oku. Držíme palce“

Alexandra Hurtová: „s monoklem jsem potkala včera pouze jednu blonýdu, kterou střískal opilý manžel....kam ten svět padá!!!“

Nikol: „Dobry den, nabizite také bezlepkovou cokoladu?“

Alexandra Hurtová: „všechny naše čokolády jsou bezlepkové i ty horké, jako nápoje, používáme čokolády s certifikátem bezlepkovosti, www.choco-cafe.cz“

Evelína: „Dobrý den paní Alexandro, velmi mne zaujala Vaše výprava do továrny na čokoládu, mohla by jste mi říci, ve které čokoládovně jste byla a kde? Děkuji za odpověď.“

Alexandra Hurtová: „byla jsem na pracovní návštěvě v továrně ICAM v itálii, velmi krásné :-)“

Lucie A.: „Dobrý den, dá se Vaše čokoláda objednat přes internet?“

Alexandra Hurtová: „chystáme v nejbižší době eshop, teď můžete naspat na mail,podívejte se prosím na www.choco-cafe.cz a sledujete stránky, bude to tam brzy“

Žanet: „Dobrý den, já čokoládu miluju a chtěla jsem se zeptat na belgickou čokoládu. pracovala jsem pro Belgickou firmu balení bomboniér. a ty čokolády byli výborný“

Alexandra Hurtová: „určitě, Belgičani jsou špička, byli jsme tam letos a pralinky byly úžasné...ale je potřeba vybírat“

Sylvie: „Je pravda, že čím větší procento kakaového másla čokoláda obsahuje, tím víc nám dodá energii? Kamarádce dělám čokoládovokalorickou bombu a vždy mi přijde taková víc "praštěnějsí" než když pijeme třeba kávu :-)“

Alexandra Hurtová: „myslím, že je to obsahem kakaa i másla, obsahují látky vytvářející endorfiny“

Janča: „Čau máš krásnou halenku sluší ti to!“

Alexandra Hurtová: „oooo děkuji :-)“

Brigita: „Dobry den,jak se Vaše čokoláda jmenuje a kde se může koupi.Děkuji za odpověd Brigita“

Alexandra Hurtová: „www.choco-cafe.cz, eshop bude brzy aktivní, te´d bohužel ještě nefunguje“

Karel: „Prosím o sdělení,která tabulka čokolády má uvedené složení v procentech zvlášť kakaového prášku a kakaového másla kterou si mohu běžně koupit,děkuji.“

Alexandra Hurtová: „lepší tabulky čokolády by to uvedné mít měly, je to důležité, my to uvádíme, kakao je uvedené,jako kakaová sušina, máslo, normálně jako kakaové máslo“

Sylvie: „takže by se dalo říct, že jí "dopuju" ?“

Alexandra Hurtová: „určitě, ale v dobrém :-)“

Karel: „Děkuji za odpověď,ale doposud jsem na takovou čokoládu s tímto označením nenarazil,kdo to je tedy "my" kteří to uvádějí,děkuji“

Alexandra Hurtová: „www.choco-cafe.cz, eshop bude v provozu velmi brzy“

majka: „Hezké odpoledne,jaké množství denně je možno snít?“

Alexandra Hurtová: „jak kdo snese :-) může být nepříjemné pro žlučníkáře,sníst hodně, jinak pokud jste zdraví, tak to není problém“

Jarka: „Dobrý den, moc se mi líbily lanýže, jak dlouho vydrží a jak uchovávat??“

Alexandra Hurtová: „jsou z čerstvé smetany, v chladu týden, ale ať nenasáknou pachy z lednice, dobře utěsnit, alkohol dobu trvanlivosti hezky udrží“

Eva: „Dobrý den, takže když si udělám domácí čokoládu, která neprojde temperací, můžu z ní dělat lanýže nebo budou taky pískovatět? Děkuji.“

Alexandra Hurtová: „nebudou, je to jiný produkt než čokoláda, smetana udržuje čokoládu pohromadě, ale mají krátkou trvanlivost, proto sníst do týdne“