Chat

Pavla Parsons
Záznam chatu ze čtvrtka 13. června 2013
jana čertová: „Dobrý den, ve spoustě receptů se nejprve maso peče na pánvi a pak se i s pánví dává dusit do trouby. Protože má moje pánev plastové držadlo, musím vše dělat v hrnci, což není praktické. Mohla byste mi doporučit pánve vhodné do trouby? Děkuji předem!“
Pavla Parsons: „Dobrý den, určitě bych doporučila titanové nádobí, které je vhodné i k použití do trouby a nebo litinu.“
Helena Čermáková: „Dobrý den, mám indukční varnou desku. Jaké je pro ni vhodné nádobí? Děkuji za odpověď.“
Pavla Parsons: „Dobrý den, děkuji za dotaz. Jednuduchým trikem s magnetem zjistíte, jestli je nádobí vhodné na indukci. Pokud se magnet přichytí na dně nádoby, tak je teoreticky možné ho na indukci použít. Jinak výrobci by měli na dně nádobí uvádět informaci io tom zda je nádobí vhodné pro indukční vaření. POznáme to podle symbolu cívky nebo podle slova Induction.“
Pavla: „dobrý den, moje maminka kdysi mlela maso doma. Mohla byste mi poradit, jestli jsou na trhu kvalitní mlýnky na maso? vím, že se prodávají nástavce na kuchyňské roboty, ale raději bych dala přednost samostatnému mlýnku. Mohla byste mi poradit?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, děkuji za dotaz. Doporučila bych vás se podívat na stránky www.4home.cz, kde tyto klasické mlýnky najdete. Pěkný den přeji.“
Jana Roušková: „Používám litinové nádobí. Dobře se v něm vaří. Bohužel není vhodné do myčky a je dost těžké. Jaké nádobí bych si měla koupit, aby mělo stejné užitné vlastnosti jako litinové?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, zkuste třeba titanové nádobí. Je sice dražší než litina, ale určitě se investice vyplatí. Mějte se pěkně.“
zuzana vostrá: „Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je váš názor a zkušenost se silikonovými formami na pečení. Nikdy jsem žádnou takovou neměla, ale kamarádky si je pochvalují. Já mám strach, jestli je možné silikonové formy používat do každé trouby a jestli není potřeba péct na nižší teplotu. Případně jestli nehrozí, že se silikonové formy v troubě nějak deformují. Děkuji“
Pavla Parsons: „Dobrý den z vlastní zkušenosti Vám mohu potvrdit, že pečení v silikonových formách je velice komfortní s minimem tuku či úplně bez. Silikon má další výbornou vlastnost a to , že nepohlcuje pachy. Je cenově dostupný a nemusíte mít obavy, že se Ván v trobě zdeformuje. POdívejze se na stránky www.jakzariditkuchyni.cz, kde najdete široký výběr silikonového nádobí. Pěkný den“
Alena Dlouhá: „Dobrý den, co říkáte na takové ty univerzální hrnce kde se dá smažit, dusit, ohřívat, fritovat atd. ikdyž je to z kvalitního materiálu. Děkuji za odpověď“
Pavla Parsons: „Dobrý den, děkuji za dotaz. Sama mám takovýto víceúčelový hrnec na chalupě a vaří se mi v něm výbormě. Jen je potřeba malinko zainvestovat a vybrat si opravdu kvalitní. Pěkný den přeji.“
Anežka: „Vždycky mě zajímalo, jak si správně vybrat pánev tak, aby se teplo šířilo rovnoměrně a pokrmy se nespálily“
Pavla Parsons: „Dobrý den, určitě bych se poohlédla po kvalitnějších pánvích. Jsou sice cenově náročnější, ale určitě Vám pak pánev déle vydrží a splní vaše požadavky. Podívat se můžete mna stranky www.4home.cz do kategorie zdravé vaření. Děkuji za dotaz.“
Petr Světlák: „Dobrý den, žádný dotaz nemám, ale pouze bych si Vás dovolil opravit. Žádný profesionální kuchař nebude dělat steak na jiné pánvi než NEREZové. Dlouholetá zkušenost. Na jiné pánvi neuděláte steak tak jak má být. Keramika a další jsou vhodné např. na omelety atd...., ale nikdy ne na steak. Přeji hezký den.“
Pavla Parsons: „Dobrý den pane Petře, děkuji za Váš komentář. Jistě máte pravdu. Hodně záleží na síle nerezu a technologii výroby. Profesionální kuchaři určitě používají velmi kvalitní nádobí. Já jsem hovořila o běžných univerzálních nerezových sadách, kde z vlastní zkušenosti mohu potvrit, že se mi steaky přichytávají. Přeji příjemný den.“
Pavlik: „Dobry den chtel bych vedet,jestli mohu pouzivat toustovac,kdyz uz se odloupava vrchni vrstva.Je to uz zdravi skodlive“
Pavla Parsons: „Dobrý den, rozhodně nedoporučuji dále používat. Tato vrstva totiž brání uvolňování škodlivých látek, které vnitřní materiál obsahuje. Děkuji za odpověď a mějte se pěkně.“
Martina: „www.jakzariditkuchyni.cz nefunguje. Není to: www.jakzariditkuchyn.cz?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, moc děkuji za upozornění. Malinko jsem se uklepla, takže oprava www.jakzariditkuchyn.cz“
Pavla Terezie: „Dobrý den, zajímá mě Váš názor na teflonové pánve. Když se poruší povrch, je nutné je odložit? Nakolik je to zdraví škodlivé, kdybych ji občas ještě použila? Jakou pánev byste mi doporučila na keramickou desku? Ještě, prosím o Váš názor na parní hrnec. Nemám s ním zkušenosti a překvapilo mě, že je plastový. Podle obrázku v prospektu jsem předpokládala, že má stěny z varného skla... Děkuji za Váš čas. Pěkný den.“
Pavla Parsons: „Dobrý den, děkuji za dotaz. V případě porušení povrchu je čas na výměnu. Na keramickou desku můžete použít pánve s nepřilnavými povrchy, nerezu, titanu či litiny. Důležité je, aby bylo rovné dno, přiléhající k varné desce celou plochou. Mějte se fajn.“
Marie Procházková: „Mám nádobí Zepter.Je vhodné i na indukci?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, zkuste přiložit ke dnu nádoby magnet. Pokud se přichytí mělo by to na indukci fungovat. Děkuji za dotaz.“
Dotaz: „Může stále patřit do kuchyně automatická pračka?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, pokud nemáte doma vhodnější prostor pro umístění pračky, tak proti pračce v kuchyni osobně nic nemám. Hezký den přeji.“
Marie: „Dobrý den, zajímalo by mě, kolik hrnců jakých velikostí je potřeba mít ve správně zařízené kuchyni?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, děkuji za dotaz. To záleží jak často a pro jaký počet osob vaříte. Co se sad týče, tak široký výběr najdete na www.jakzariditkuchyn.cz Pěkný den přeji.“
Pavla Terezie: „Ještě, prosím o Váš názor na parní hrnec. Nemám s ním zkušenosti a překvapilo mě, že je plastový. Podle obrázku v prospektu jsem předpokládala, že má stěny z varného skla... Děkuji.“
Pavla Parsons: „Tak s plastovým parním hrncem jsem se osobně nikdy nesetkala, tak se omlouvám, že Vám nebudu moci odpovědět. Přeji pěkný den.“
Martina: „Dobrý den, lze použít nádobí, které se několik let používalo na plynovém vařiči, na indukční desku?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, pokud je toto nádobí svými vlastnostmi vhodné na indukci, tak ho můžete použít. Asi máte na mysli smalt či litinu. Mějte se pěkně.“
Tomas: „Dobry den, kde byste mi doporucila nakoupit nadobi, kdyz jsem laik, aby mi i poradili?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, odkáži Vás na www.jakzariditkuchyn.cz, kde Vám s výběrem toho správného výrobku rádi poradí. Mějte se fajn.“
JITKA ČÍŽKOVÁ: „Dobrý den, paní Parsons, ráda bych mamince k 60tým narozeninám pořídila sadu kvalitního smaltovaného nádobí, které si přeje. Můžete mi poradit na co při nákupu dát pozor, dbát, případně doporučit konkrétní značku? Velmi děkuji a přeji pěkný den. Jitka Čížková“
Pavla Parsons: „Dobrý den Jitko, určitě je dobré se řídit cenou. Co je levné většinou nebývá moc kvalitní. Pohlédněte se po smaltu vrstveném na litině. Mamince přeji ke kulatému výročí hlavně pevné zdraví. Mějte se, Pavla.“
Hana Synková: „Prosím,nezachytila jsem,jestli měděné nádobí se hodí na indukci.Děkuji“
Pavla Parsons: „Dobrý den, v podstatě nezáleží na materiálu, ale na tom, jestli má nádobí feromagnetické dno. Měděné nádobí opravdu není vhodné na indukci,ale vím, že je již na trhu novinka, ktrou na indukci lze použít. Vyzkoušejte magnet :)Zdraví, Pavla.“
Hana: „Dobrý den, právě sháním hrnec na vaření,např.brambor, polévek, těstovin atd. Z jakého materiálu byste mi hrnec doporučovala. Děkuji za odpověď.“
Pavla Parsons: „Dobrý den, doporučuji nerezové nádobí. Vsaďte na dražší kusy. Nedoporučuji nic z tenkého plechu. Na www.4home.cz najdete velký výběr nerezových sad a třeba i sadu s perforovanými pokličkami, která vám výborné poslouží pro slévání vody z uvařených brambor nebo těstovin. Moc mě těšilo, Pavla.“
Markéta: „Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, poškrábala se mi nová keramická pánev, musím ji vyhodit? Děkuji za odpověď.“
Pavla Parsons: „Dobrý den, na rozdíl od pánví teflonových, kde se při porušení povrchu při vysokých teplotách (a vaření „nasucho“, bez tuku) či při poškození může uvolňovat kyselina perfluorooktanová (zkráceně PFOA), které je zdraví škodlivá, tak u pánví s keramickým povrchem toto nebezpečí nehrozí. V každém případě bych zkusila pánev reklamovat. Zdraví, Pavla.“
Andrea: „Dobrý den, je na trhu nějaký opravdu dobrý a velký fritovací hrnec? Děkuji“
Pavla Parsons: „Dobrý den, zkuste se podívat na www.jakzariditkuchyn.cz, třeba se inpirujete. Děkuji za dotaz, Pavla.“
Dotaz: „Může do kuchyně patřit i sušička?“
Pavla Parsons: „Dobrý den, děkuji za dotaz.Sušičku je prý nejlepší dát do té nejchladnější místnosti, protože potom se údajně o něco málo sníží spotřeba energie a navíc tu místnost prohřeje. Pokud se rozhodnete ji v kuchyni i přesto umístit, tak si nepořizujte odvětrávací sušičku. Ta tu páru vyfukuje ven. Doporučuji koupi kondenzační. Ta jde buď napojit na odpady a voda vytéká rovnou pryč, nebo voda teče do nádobky a snadno se vylije. Mějte se fajn, Pavla.“
Hana Synková: „Prosím,nezachytila jsem,jestli měděné nádobí se hodí na indukci.Děkuji“
Pavla Parsons: „Dobrý den,myslím, že jsem již odpovílala, ale zkuste test magnetem. Pokud se přichytí, tak nádobí teoreticky použít lze. Zdraví, Pavla.“