Chat

Tipy a triky do kuchyně

Darina Sieglová

Záznam chatu ze čtvrtka 3. května 2012

martina: „Dobrý den, je lepší rozmražovat maso tak že ho vyndám večer a nechám ho do ráno rozmrznout (v lednici nebo mimo lednici???) nebo ho ráno vyndat a rozmrazit ho v horké vodě? Děkuji“

Darina Sieglová: „vždy je lepsi masu doprat cas na rozmrznuti, takze urcite vecer a do lednice, probuseni sokem (tj rozmrazeni ve vode) jen v pripadech nejvetsiho hladu. I tak ale maso nepatri do horke nybrz do studene vody...“

kristýna: „Dobrý den paní Darinko,chtěla bych se zeptat kde bych sehnala kuskus a šmakoun?Dá se sehnat v tescu?A nějaké bylinky?děkuji za odpověd“

Darina Sieglová: „kuskus vsude, tesco, interspar, billa obcas taky, potraviny se zdravou vyzivou, smakouun se priznam nekupuju ale urcite ho maji vsechny obchody se zdravou vyzivou a myslim, ze obe suroviny levou zadni koupite online :)“

Dita: „děkuji za rada s kuskusem, zítra jej vyzkouším :-)“

Darina Sieglová: „super :)“

Katka: „Dobrý den, poraďte mi, prosím, kde si nechat v Praze udělat dobrý, originální (spíše lehčí) svatební dort. Děkuji moc“

Darina Sieglová: „aloha, napiste mi prosim na facebook (na profil nebo fan page) mam spoustu napadu... :) to vyresime!“

KACABA: „Dobrý den, mohu Vás poprosit o nějaký recept z čerstvého špenátu??Spíše něco jako "chlapské jídlo", se salátem je úspěch jen u mě..;) Děkuji za odpověď“

Darina Sieglová: „muzete zkusit quiche, mužete jej přidat do těstovin, k masu... nebo mate na mysli ze zustane cerstvy? tedy nijak tepelne neupraveny? U nas doma sem s tim take bojovala ale pak jsem prišla na jednoduchou fintu - špek a slaninu :) nakrájet na kostičky, upražit do křupava a pak v tom prohodit špenát. pak už se s vámi o špenátt nebude chtít žádný chlap dělit“

Petra: „Dobrý den, poradíte mi nějaký dobrý recept na koprovku ( bez jíšky, když ji také nemusíte:-)) Moc děkuji.“

Darina Sieglová: „najdete si me prosim na facebooku nebo mi napiste do redakce Apetitu, poslu :)“

Martina J.: „Dobrý den, jak udělat dobrý guláš či omáčku ve velkém množství? Když dělám guláš (nebo nějakou omáčku) jen na pár porcí, tak se mi to vždycky povede, jak chuťově, tak konzistenčně. Ale, když to má být obrovský hrnec, tak to zrovna nedopadne - je to řídké, nebo přemoučněné, atd. Děkuji“

Darina Sieglová: „Aloha, mivala jsem podobny problem, zaklad je hlidat si pomer masa a plochy dna hrnce, tam se muze stat prvni kamen urazu (maso se spise dusi nez restuje a to je zle). Takže doporučuju dělat vše jak jste zvyklá ale na části.. tj např. orestovat část masa, vyndat a orestovat další. Také pomáhá, když si všechny suroviny připravíte a odvážíte předem, ono přeci jen dělat od oka něco ve velkém hrnci chce hodně praxe :)“

Majda: „Dobrý den, máte nějaké svoje stránky s recepty? nebo přispíváte na některé? A které?Případně pod jakým nickem Vás poznáme ? :-D Děkuji“

Darina Sieglová: „Aloha, stranky s recepty zatim nemama, bohate mi stačí Apetit, ale to co vařím dávám většinou na facebook, tak si mě najdete, o recepty se rada podelim (na fcb jsem pod svym jmenem :)“

Markéta: „Dobrý den, mohla jsem Vás minulý měsíc vidět na Staroměstském náměstí při akci otevírání ústřic, tak by mě zajímalo samotné použití ústřic v kuchyni a za druhé jestli se znáte osobně s vítězkou, s kterou jste se tam osobně setkala a nechtěla by jste jí někdy pozvat do Sama doma a popovídat nejen o ústřicích v kuchyni.“

Darina Sieglová: „aloha, ustrice jsou dle meho nejlepsi cerstve jen zakapnute citronem nebo vinnym octem ale daji se i zapekat opekat... vitezku znam, pouvani je ale na produkci :)“

Kristýna Bušová: „Dobrý den, proč takové dobré rizoto nevaří i ve školní jídelně ?“

Darina Sieglová: „asi prptože by u toho musel někdo stát, koupit kvůli tomu spešl rýži a navíc, co uděláte se zbylo rýží z předešlého dne?:)))“

Zuzka: „Dobrý den, o Vánocích jsme si koupili jamon serrano, celou kytu, ovšem špatně se to krájelo, nebyla to asi moc valná kvalita. Co s tím masem teď? nechce se mi to vyhodit... děkuji za odpověď“

Darina Sieglová: „aloha, nakrajet serrano na tenko umi jen opravdu zkuseny reznik, takze to nebude sunkou, na tenko to neumim ani ja, zkuste odnes sunku k reznikovi, treba vam ji nakraji, ja v praze bych zkusila svacka...“

lussiuska: „Dobrý den Darinko, máte na fb i recepty na jedlé vánoční dárky? moc se mě líbyla reportáž s vámi tady v sama doma, ráda bych vánoce letos takto vyřešila.. díky Lucka“

Darina Sieglová: „nemam ale klidne udelam, napiste mi :)“

Blahout: „Rád bych věděl kde se dá koupit čerství medvědí česnek. Děkuji“

Darina Sieglová: „obavam se ze uz nikde, uz zacina byt po sezone :(“

Renča: „Dobrý den, dotaz nemám-jen chci moc pochválit vaření s vámi-naprosto skvělé, rychlé chutné!! a žádný náhražky :-)-viz Vámi zmiňovaný šmakoun :-), hezký den“

Darina Sieglová: „diky!! priste zverejnnim ingredience pred poradem tak si muzete nakoupit a varit se mnou v primem prenosu :)“

Danča: „Dobrý den Darin, jakou jíšku tedy používáte? Opravdu bramboru? To jsem neslyšela....jakým způsobem, prosím? Moc díky.“

Darina Sieglová: „ja se jisce snazim proste vyhnout, pokud to jde, zahustuju podle typu jidla, polevky rozmixovanou zeleninou, v gulasi se rozvari cibule... ad brambora... staci ji tam uvarit a nechat rozvarit (ale zase! podle typu jidla, do gulase bych to nedelala.. :)“

Helena Krásná: „Dobrý den, můžete mi ,prosím, napsat , jak dobře uvařit kuskus. Máme ho velice rádi, ale většinou ho rozvaříme na kaši. děkuji“

Darina Sieglová: „nevařit a zalévat horkou vodou :)“

alena: „Dobrý den, chtěla bych se zeptat ke chřestu.... chtěla jsem ho poprvé ochutnat, koupila jsem bílý chřest a uvařila v parním hrnci - výsledek - něco nepoživatelného a nahořklého - v čem je problém? Nejspíš špatný chřest že? Jak poznat ten dobrý???“

Darina Sieglová: „dobry musi byt svezi a pevny, bily je dobre varit s trochou cukru a citronove stavy a masla :) nezhořkne (ale staremu drevnatemu uz nic nepomuze :(“

Zuzka: „ještě bych jen podotkla, že ten jamon nebyl vůbec šťavnatý, i když se nám občas povedl i tenký a krásný kousek. Dá se mu ta šťavnatost ještě nějak dodat? díky :-)“

Darina Sieglová: „nene, jeto dle typu sunky, kazda susena sunka je trochu jina....“

Věra: „pani darinko moc ráda Vás sleduji a prosím o radu čím lze ještě zahušťovat pohrmi aby se snížila kalorická hodnota. Děkuji Věra“

Darina Sieglová: „zalezi na jidle... nejlepsi je zelenina :) anebo nezahustovat, nemusi ve vsem preci stat lzice :)“

Jiřka: „Dotaz snad ani žádný nemám, ale jen jsem Vám chtěla napsat, že jste moc sympatická, příjemná, taková "normální ženská":-) Díky,objevujte se na obrazovce co nejčastěji“

Darina Sieglová: „diky!!:))“

Králová: „Dobrý den, mám 6. měsíční dítě a chtěla jsem ze sebe udělat "vzornou matku" a připravit domácí příkrmy. Zeleninu: (mrkev, brambor a brokolici) a (mrkev, brambor, pórek a cuketu) jsem uvařila, rozmixovala a naplinila do skleniček od přesnídávek (190 g). Sterilovala jsem to 20 minut. Když jsem dceři chtěla příkrm rozdělat, tak jsem zjistila, že se skleničky nezatáhly (prostě při otevření necvakly). Je mi to záhadou, neboť když zavařuji kapie, houby, okurky atd, tak nechám skleničky jenom projít varem a jsou správně zavařené. Nemůže mi to dělat nějaká zelenina, která zapříčiní správně zavaření. Do mrazáku to dávat nechci, neboť brambory pak nejsou dobré. Děkuji“

Darina Sieglová: „uz nestiham odpovedet, ale napiste mi na facebook nebo do apetitu :) vyresime“