Chat

J. Rákosníková
Záznam chatu z úterý 4. září 2007
Katka S.: „Dobry den, chcela by som sa opytat, ako je najlepsie varit spaldove zrno, popr. kernoto. Vo vode, v parnom hrnci ako ryzu alebo je iny sposob? Ako dlho? Velka vdaka za odpoved.“
J. Rákosníková: „Ve vodě, půl hodiny až tři čtvrtě, velmi podobně jako rýži,postup je uveden na obalu. Mírně solit.“
ševčíkova m: „velice mě zaujalo,že se dá špaldová mouka používat i při celiakii.Kamarádčin syn ji má plus kombinaci s cukrovkou .mohl by používat špaldovou mouku na třeba poloviční náhradu za mouku bez lepkovou při pečení chleba?děkuji“
J. Rákosníková: „Zkušenosti jsou velmi příznivé, rozhodně vyzkoušejte - jen bude možná potřeba upravit recepty, špaldová mouka je hutnější, těžší.“
Lenka,Přerov: „Dobrý den,jaké polévky lze uvařit ze špaldy pro rok a půl staré dítě?“
J. Rákosníková: „Zkuste po povaření polévku rozmixovat na krém, dochucení se řídí zvyky dítěte, můžete vařit třeba v kobinaci s mrkví, kedlubnou.“
Majka: „chtěla bych se ještě zeptat, zda je možné vařit ze špaldové mouky i pro děti od 1 roku, nebo od kterého věku mouku doporučujete používat? Děkuji“
J. Rákosníková: „Děti ji snáší velmi dobře od nejútlejšího věku.“