Chat

Jan Krajč
Záznam chatu ze čtvrtka 3. listopadu 2005
Janotová: „Dobrý den. Mám dceru 16 let a chtěla bych ji naočkovat, ale slyšela jsem, že je více "kmenů". můžete mi poradi,jstli je to vhodné anebo spíš zbytečné? Děkuji Janotová“
Jan Krajč: „Bohužel nemohu, já tady vařím, zeptejte se telefonem. Hezký den, Krajč“
paní jana: „můžete někdy ukázat v pořadu jak dělat kynutý knedlík...“
Jan Krajč: „Ahoj, rád, budu na to myslet. Honza Krajč“
Marcela: „dobry den, jste mi velmi sympaticky a dneska Vam to opravdu moc slusi :-) tak mam jednu osobni otazku, jste zenaty? :-)“
Jan Krajč: „Ahoj, díky, mám velkou radost, ženatý jsem a mám dcerku Emmu. Ahoj Honza Krajč“
Kryštof: „Dobrý den. Jak nejlépe uvařit kuře aby "nepáchlo" drubežinou? U krůty takový problém nemám, dik!“
Jan Krajč: „Ahoj, je důležité kupovat dobré kuřata. Já vím, že tady v Čechách je to těžké. V tomto případě kuře nakládat do koření a různých směsí. Ahoj Honza“
Marcela: „dobry den, jste mi velmi sympaticky a dneska Vam to opravdu moc slusi :-) tak mam jednu osobni otazku, jste zenaty? :-)“
Jan Krajč: „Dobrý den, bezlepková dieta je velmi přísná dieta a bohužel také trochu opomíjená. Dnešní jídlo je bezlepkové, nepočítáme-li přílohu, vynechte alkohol a méně smetany.Mám v plánu věnovat se tady této dietě někdy v budoucnu. Zahušťovat vařeným bramborem, zeleninou, redukovat omáčky do zhoustnutí, a existují bezlepkové mouky a přípravky. Speciálně na houskové knedlíky a pečivo. Někdy ukážu. Hezký den, Honza Krajč“
klara: „Jak dlouho už se zabýváte ptačí chřipkou?“
Jan Krajč: „Ahoj, no, to je těžká otázka. Jsem kuchař, tak asi moc ne, ale sleduji to v TV. :o) Hezký den, Honza Krajč“
Michaela Řezníková: „Ahoj,můžete mi poradit, co dělám špatně?Když dělám krém z tvarohu, másla a cukru, vždy se srazí.Suroviny mají stejnou pokojovou teplotu,přesto to nevychází. V jakém pořadí přidávat suroviny?“
Jan Krajč: „Dobrý, den vždy třít máslo s cukrem a potom pomalu přidávat tvaroh. Stále třít. Mnoho štěstí, Honza“
Hanka: „uměl jste hned po vyučení vařit všechna jídla a dělal jste hned kuchaře nebo ze začátku pomocníka a časem kuchaře,syn se učí kuchařem a bude brzy vyučen, ale neumím si představit, že by vařil třeba pro hotel, snad časem. děkuji za odpověd.“
Jan Krajč: „AHOJ, VYUČIL JSEM SE KUCHAŘEM v Grandhotelu Pupp, ale ani tam nenaučí vše, ale minimum jako všude. Učíme se celý život, člověk musí svou práci milovat a něco pro ní obětovat. Ale je to dřina. Pozdravujte syna. Honza Krajč“
Míla: „Dobrý den, když už budete ukazovat kynutý knedlík, můžete ukázat, jak dělat knedlík bramborový!? Kynutý knedlík s houskou zvládám, ale ten bramborový ne a ne se podařit... Jinak Vás rád sleduji, umíte své umění dobře "prodat"... ;o) Díky.“
Jan Krajč: „Ahoj, ukážu, budu na to myslet. Honza“
Alex: „Dobry den, jak bych mela vybirat kurata, ktere si chci vzit s sebou na dovolenou, na kterou jedeme autem?dekuji pani Sasa“
Jan Krajč: „Ahoj, vždy čerstvá a dobře tepelně zpracovaná. Ahoh Honza a hezkou dovolenou. Kam jedete?“
klara: „Jak dlouho už se zabýváte ptačí chřipkou?“
Jan Krajč: „Od 14 let v učení, nyní je mi 39. Letí to, co?“
romuš: „ahoj,mám každý den velký problém,co vařit,co mi poradíte?“
Jan Krajč: „Ahoj, můžu, napište na: krajc?centrum.cz Ten dotazník je zavináč, mám novou klávesnici..... Ahoj Honza“
Petra: „dobrý den, prosím která ryba je nejvhodnější pro malé děti, děkuji“
Jan Krajč: „Mam jich několik, špagety od mojí manželky, například. :o)“
michal: „rad Varim a myslim ze mam i dobre napady, ale skolu mam na uplne jinou profesi. Mam nejakou sanci se uchytit jako sefkuchar v nejakem nobl podniku? diky za odpoved“
Jan Krajč: „Asi ano, ale musíte najít podporu u šéfů a přesvědčit je o svém nadání. Hodně štěstí. Ale základní kuchařské vzdělání Vám asi bude chybět.“
Míla: „Můžete také poradit, co vařit dětem (1 rok), které by měly postupně přejít na "dospěláckou" stravu!? Zkouším polední jídlo rozdělit na polívku a druhé, polívku sní, ale druhé zásadně odmítají... Tak už nevím a připadá mi, že už na věky to budou malá miminka na zeleninové kaši + něco...“
Jan Krajč: „Ahoj, moje zkušenost je, že stačí jedno jídlo a je jedno, jestli je to polévka, nebo nějaká kaše. Dítě si řekne, když dostane hlad. Ahoj Honza“
Alex: „No planujeme cestu az do portugalska asi nekdy na yacatku leta pristiho roku.“
Jan Krajč: „No, tak to kuře dát do chladící tašky, to určitě. Ahoj“
romuš: „ahoj,mám každý den velký problém,co vařit,co mi poradíte?“
Jan Krajč: „Ahoj, určitě rychlá jídla, těstoviny se zeleninou, s masem, rirotta, saláty, tisíce a jedno jídlo. Ahoj Honza“
Blanka: „Dobrý den, pane Krajči. Jaké jídlo máte nejraději?A kdy začínáte péct na vánoční svátky? Děkuji za odpověď.“
Jan Krajč: „AHoj, nejraději mám špagety od mojí manželky, a já nepeču, protože jsem stále v práci. Ahoj, Honza“
Romana: „ahoj Honzo, konečně mám možnost Tě pozdravit ikdyž trochu netradičně. Doufám, že ještě děláš ve Dvořáku, tak až přijedu do Varů, Tě přijdu pozdravit osobně. Jinak blahopřeji k zplození potomka. Zatím se měj fajn.“
Jan Krajč: „Ahoj, díky za přání, určitě se stav, moc rád tě uvidím. Honza“