Chat

Velké vaření - houby

p. Krajč

Záznam chatu ze čtvrtka 8. září 2005

bob: „cau kamo. reknu ti, ze tenhle porad je fakt ujetej, i kdyz ty si dobrej typan, a ten strudl bych sezral uplne celej, sen totiz zhulenej jak dobytek... nebud srab a precti to, at se mamci pobavej...:)))“

p. Krajč: „ahoj, všechno je někdy tak docela ujeté, díky a užívej si.“

Eva: „Dobrý den, jednak bych Vám chtěla moc poděkovat za ten smysl prohumor a vůbec za moc sympatické chování, pro které si Vás strašně vážím. A pak jsem se, jestli můžu, chtěla zeptat, jak jste se dostal k vaření a také, odkud pochází Vaše rodina (pokud tedy tipuji dobře, že nejste úplně "čistý" Čech - což myslím v dobrém slovasmyslu). Děkuji a přeji, abyste stále byl takový, jaký jste!“

p. Krajč: „Dobrý den, díky za pochvalu, legrace není nikdy dost, a vaření je zábava. Jsem Čech jak poleno, narodil jsem se v Karlových Varech. Hezký den a krásné vaření Honza“

hladovej x nemocnej: „tschus Kuchaři, houby mám docela rád, ale potřebuju vědět - kolik minut pro vejce na měkko !?! za odpověď předem dík...“

p. Krajč: „na měkko, nebo na hniličku, je to rozdíl. Dvě minuty vařit na měkko, čtyři na hniličku. Ahoj“

honza: „Zdravim, sbiram recepty od ruznejch osobnosti, nemoh byste mi napsat vas nejoblibenejsi recept. i s postupem pripravy. diky“

p. Krajč: „Ahoj, těch receptů, které mám rád, je více. Tady bohužel není moc času něco napsat, ale potom pošlu. To neí problém. Ahoj a krásný den“

Mirka: „Proč hodně kuchařů používá při vaření v TV při manipulaci s teflonovými pánvemi kovové lžičky,vidličky apod.Mějte se hezky a at se Vám daří!“

p. Krajč: „Ahoj Mirko, dobrý postřeh, vzal jsem si jenom dvě dřeva a v ten moment jsem neměl nic po ruce. Také to nemám rád. Díky ahoj Honza“

Petra: „Dobrý den, chtěla bych se zeptat co je pravdy na tvrzení, že jídla z byh by se neměly ohřívat a skladovat??“

p. Krajč: „Toto pravidlo platí pro nebezpečí zapaření. Houby uvařit a spapat. Ahoj Honza“

Markéta: „Dobrý den, vaříte rád i doma, nebo toho máte za celý den dost? Hezký den.“

p. Krajč: „Dobrý de, doma vařím rád, ale jsem hodně času v práci. Vaří má manželka a vaří velmi dobře. Ná fajn učitele.:o)“

Mirka: „Jak dlouho lze povařené houby skladovat v lednici před dalším zpracovaním?a jak dlouho je vůbec nutné je vařit?P.S.dík za předchozí odpověd:-))ahoj“

p. Krajč: „Ahoj Mirko. Pokud nejsou houby speciálně zavařené, doporučuji spapat. Ale není problém houby tepelně upravit a potom zprudka zamrazit. Skladujeme při teplotě cca -18°C. Vaříme delší dobu“