Ester Geislerová – Marta

Ester (20), nejmladší sestra z tria umělkyň – herečky Ani Geislerové a malířky a zpěvačky Lenky Geislerové, studovala na výtvarné škole propagační design, ale věnuje se hlavně herectví a modelingu. Jako dítě si zahrála např. ve filmu F. A. Brabce Král Ubu. V roce 2002 se stala vítězkou Elite Model Look pro ČR. K jejím nejvýznamnějším rolím patří postava německé dívky z televizního filmu režiséra Viktora Polesného Hodina tance a lásky a hlavní role Agnes v experimentálním snímku F. A. Brabce Krysař.

Tvůrci filmu vás kupodivu neobsadili do role atraktivní krásky, po které kluci touží, ale hrajete protivnou starší sestru s rovnátky. Jak se vám role Marty líbí a co byste jí chtěla přidat „ze sebe“?

Líbí se mi, protože má i komediální polohy. Bude to zábavný vyblbnutí se. Po tom, co jsme dotočili podzimní část filmu Krev Zmizelého, což je velmi krutý příběh, je Marta velmi vhodná… Když hrajete takový ty klasický svině, jako je Marta, tak si to ztvárnění můžete fakt vychutnat. Ze sebe jí dám tolik, kolik unese. Třeba „zlý pohled“, léta před zrcadlem nacvičovaný…

Jste nejmladší ze tří sester, takže jste určitě byla rozmazlované dítě. Nebo snad odkoukala Marta něco třeba od vaší sestry starší Ani?

Možná trochu tu polohu hlasu, když Marta ječí. Takovej ten tón hlasu, kterej je opravdu přesvědčenej, že se mi mladší bratr nemá co hrabat v zásuvkách…

Jak jste na tom se sportem a lyžováním zvlášť? Stála jste někdy na snowboardu a jak si v tomto sportu vedete?

Když mi bylo asi třináct, jezdila jsem jeden tejden na snowboardu. Bavilo mě to, ale trvalo mi dlouho, než jsem se na tom udržela až dolu. Lyže mám radši, to si to pak víc užívám. A hlavně na vleku! Vyjet vlek na snowboardu mě stálo mnoho potupných pohledů malinkejch šikovnejch snowboardáčků…

Hrála jste v dobových televizních snímcích i mystické baladě Krysař, ale Snowboarďáci jsou ryzí teenagerovskou komedií. Co si od téhle práce slibuje slibná modelka?

Slibuju si zábavu a snad využití komediálních stránek mého umu. Takových rolí moc není. Jsem ráda. Herectví dávám přednost.

Čím vás nejvíc zaujal scénář Snowboarďáků?

Upřímností těch hlavních dvou hrdinů. Taky jsem ráda, že to dělaj mladý nový lidi, myslím celej film. No a pak svině Marta, jejích pár vtipnejch scének, na který se už moc těšim…

Nebojíte se, že protivná Marta naruší vaši image „osudové krásky“?

No to ne. Já si na to moc nepotrpím. Naopak, jsem spíš ráda. Nepřijdu si jako „osudová kráska“. Hraju všechno. To jenom ten mediální obraz se tváří, že jsem „modelka“… Nějak to neřešim, možná to je to chyba. Ale ve mně je tolik postav, že někdy nevim, co s tim. Těším se na další plné využití.