Ovocná jídla

Ovocný pomerančový salát s mandlemi

6 velkých pomerančů
1 granátové jablko
100 g spařených a oloupaných mandlí rozkrojených na půlky
100 g citrusových plodů naložených ve sladkém sirupu (lze nahradit kandovanými citrusovými plody namočenými na 2 hodiny do studené vody)
100 ml sladkého sirupu z naložených citrusů (lze nahradit 50 g medu)

Připravíme si zrníčka granátového jablka. Citrusy naložené ve sladkém sirupu nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme pomeranče a ostrým nožem je nakrájíme na 1 cm široké plátky.

Do hlubší mísy, ve které budeme salát podávat, začneme vytvářet vrstvy salátu. Na dno dáme vrstvu nakrájených pomerančů. Posypeme trochou granátových zrníček a kousky v sirupu naložených citrusů. Navrch nasypeme trochu mandlí. Pokapeme sladkým sirupem a znovu vrstvíme ve stejném pořadí. Nejprve nakrájené pomeranče, pak granátová zrníčka, kousky citrusů a půlky mandlí. Vrstvu opět pokapeme sladkým sirupem. Ihned podáváme nebo přikryjeme a dáme vychladit.

Další recepty Celý díl