Moučníky a cukroví
Bugaca
listové těsto
2 ½ hrnku mléka
4 lžíce másla
2/3 hrnku krupice
½ hrnku cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
Příprava těsta na tažený štrůdl je dost složitá, proto postačí listové těsto, koupené v obchodě. Důležité je rozválet ho opravdu dobře, na několik vrstev, do nichž pak budeme balit náplň. Těsto je třeba válet prohřáté, aby se netrhalo.
Sladkou náplň připravíme tak, že v hrnci osmahneme na másle krupici. Do ní vlijeme horké mléko, přidáme cukr a mícháme dohladka. Hrnec přikryjeme utěrkou, aby se nevytvořil škraloup. Rozšleháme 3 celá vejce s jedním vanilkovým cukrem a vmícháme do krupice. Tím je hotová náplň. Když vychladne, balíme ji do listového těsta a dáváme péci na plech.