Maso

Vepřové kousky

vepřové maso (asi 300g)
paprika tří barev
cibule
čerstvá bazalka
stroužek česneku
malá rajčátka
bílé víno ovocné chuti
kuřecí vývar
vývar z hovězích kostí (vařený 48 hodin)
tvrdý sýr

Vepřové kousky osmažíme na olivovém oleji a přidáme k nim troch nakrájené čerstvé bazalky. Dále papriky tří barev, nakrájenou cibuli a stroužek česneku, překrojený napůl. Ten ale po čase vyndáme. Dusíme a pak přidáme malá rajčátka, překrojená napůl a asi 1 dcl bílého vína, kuřecí vývar a hovězí vývar. Místo složitě vařeného vývaru z hovězích kostí lze použít i hovězí vývar z obchodu, ale musí být kvalitní a silný. Pozor na množství soli. Dusíme do měkka a asi dvě až tři minuty před koncem kořeníme podle chuti. Na závěr se přidá tvrdý sýr, nakrájený na kostičky a zamíchá.

Další recepty Celý díl