vykuchaná mořská ryba (vlkouš, losos nebo pražma)
3 citróny
citrónová kůra
tymián
rozmarýn
pepř
1 kg mořské soli
1 lžička drceného chilli koření
4 bílky
rozpuštěné máslo

Troubu předehřejte na 220 stupňů. Rybu vykuchejte a zbavte žeber. Naplňte ji plátky citrónu, snítkami bylinek a opepřete.

V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.

Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a skrojky citronu.

Další recepty Celý díl