Blíží se LOH v Londýně. Připomeňme si historii olympiády i Athény před osmi lety (2004). Režie G. Agathonikiadis

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Olympijský jídelníček. Pod toto eufemistické pojmenování spadá velkolepá organizace stravování všech účastníků olympijských her v Athénách 2004, která musí vyjít vstříc nejen požadavkům správné výživy, ale i specifikům národních kuchyní či bezpečnosti potravin před možnou kontaminací zvenčí. Olympijský jídelníček, to je ale i strava sportovců, která se netýká jen olympijských her samých, ale už i období příprav na ně. A patří sem i možná rizika konzumace některých potravin či potravinových doplňků vzhledem k výkonnosti či následným antidopingovým kontrolám. O tom, jak bude vypadat stravování na OH v Athénách 2004 hovoří manažer Makis Fokas, o tom, co kdy jedí, vyprávějí sportovci Jan Železný, Remigius Machura, Nikos Kaklamanakis, Ota Zaremba, Rudolf Kraj, Vítězslav Mácha, Lukáš Pollert, o potravinových doplňcích Robert Změlík, o stravě vzpěračů trenér řeckého týmu Christos Iakovou. A o rizicích, plynoucích ze stravy a potravinových doplňků Jaroslav Kolář a Jan Hnízdil.

Stopáž27 minut
Rok výroby 2004
 ST
ŽánrDokument