Vyzkoušeli jsme


Velikonoční cukrovinky

9. 4. 2019

Bez čokoládových figurek s roztomilými obaly zvířátek si děti Velikonoce neumí ani představit. Co jim ale v dobré víře kupujeme? Vybrali jsme duté figurky bez náplně s motivy vajíček, kuřátek a zajíčků.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Pizza

3. 4. 2019

I když je jasné, že čerstvě upečená pizza v restauraci bude vždy lepší než zmrazený polotovar, který stačí na pár minut hodit do trouby, i doma si chceme pochutnat. Nakoupili jsme pizzy šunkové a sýrové a spolu s redaktory časopisu dTest jsme prostudovali jejich složení a s odborníkem na pizzu jsme je upekli a ochutnali.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Smažené sýry

26. 3. 2019

Ne každý sýr je vhodný na fritování. Výsledkem nemusí být pěkně usmažený kousek sýra v trojobalu, ale prázdný trojobal se sýrem vyteklým v oleji. Pochutnáme si ale na zmrazených polotovarech? Usmažili jsme a ochutnali sedm vzorků.

Autor reportáže: Iveta Fialová


Haluškové polotovary

19. 3. 2019

Kdo nechce trávit čas strouháním brambor a špinit si nádobí, může si halušky vyrobit třeba z připravených suchých směsí, nebo sáhnout po hotovém výrobku, který stačí už jen ohřát a dochutit. Společně s redaktory časopisu dTest jsme připravili a ochutnali sedm vzorků.

Autor reportáže: Dáša Horká


Bábovky

13. 3. 2019

Upéct doma bábovku zabere sice trochu času, ale výsledek stojí za to - provoněný byt a na stole moučník, na kterém si každá návštěva zaručeně pochutná. Jak chutné bábovky ale pečou velkovýrobci? S cukrářkou jsme jednu upekli a šest hotových vyzkoušeli.

Autor reportáže: Iveta Fialová


Bezlepková jídla

6. 3. 2019

Myslí provozovatelé fastfoodů, kaváren nebo pekáren na ty, kteří nemohou jíst lepek? S odbornicí na bezlepkovou dietu a pedagogem Vysoké školy hotelové jsme zjišťovali, jak se lidé, kteří se musejí lepku vyhnout, stravují a na co všechno si musí při výběru potravin dát pozor.

Autor reportáže: Dáša Horká


Jogurtové nápoje

26. 2. 2019

Jak moc se jogurtový nápoj blíží zdravému jogurtu a co o jeho kvalitě prozradí údaje na obale? Spolu s redaktory časopisu dTest jsme prostudovali složení čtrnácti vzorků a samozřejmě jsme je ochutnali.

Autor reportáže: Dáša Horká


Zeleninové ochucující směsi

19. 2. 2019

Co přesně se skrývá v zeleninových směsích na ochucení polévek, omáček a mas? Umí jídlo skutečně správně dochutit, jak tvrdí výrobci, nebo jsou to výrobky, kterým bychom se měli raději vyhnout? Zjišťovali jsme to společně s redaktory časopisu dTest.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Lyžařská střediska

13. 2. 2019

Po čase se vracíme do lyžařských středisek, které od sebe dělí hranice a 47 kilometrů, na české straně je to Zadov, na německé pak Mitterdorf. Stejně jako před lety, i tuto zimu jsme srovnávali ceny a kvalitu služeb.

Autor reportáže: Alena Daňková


Hygiena toalet v nemocnicích

30. 1. 2019

Při loňském průzkumu hygieny toalet v nemocničních zařízeních se ukázalo, že vůči Německu a Rakousku máme co dohánět. Ve vybavenosti toalet, hlavně ale v jejich čistotě. Co se za rok změnilo?

Autor reportáže: Alena Daňková


Vyhledávání v archivu reportáží