Vyzkoušeli jsme


V trojobalu

21. 3. 2024

Když nemáme čas ani fantazii na vyvařování, můžeme sáhnout po rychlé večeři v trojobalu. Jak chutnají kuřecí a rybí kousky, holandský řízek nebo smažený sýr a co vše se v trojobalu vlastně skrývá? To vyzkoušíme spolu s odborníky.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Pizza

5. 3. 2024

Pokud máme chuť na pizzu a do Itálie i do pizzerie to je daleko, můžeme sáhnout po pizze z mrazáku nebo z ledničky. Šest druhů takových pizz jsme upekli a ochutnali spolu se dvěma odborníky.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Lahůdkové saláty

27. 2. 2024

Deset deka vlašáku a dva rohlíky je pro spoustu z nás ideální představa rychlé svačinky na stojáka. Lahůdkové saláty si můžeme koupit nejen na váhu, ale i balené. Jak si na nich pochutnáme, vyzkoušíme spolu se dvěma odborníky.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Nádraží

13. 2. 2024

V našich reportážích pravidelně navštěvujeme dopravní uzly a mapujeme, jaké služby, zázemí a úroveň čistoty cestujícím nabízejí. Tentokrát se vydáme na vlaková nádraží do Prahy, Jihlavy a Havlíčkova Brodu.

Autor reportáže: Alena Daňková


Čaje

30. 1. 2024

Šálek voňavého teplého čaje plného bylinek a ovoce je přesně to, na co se mnoho z nás za dlouhých zimních večerů těší. Na obalech ukazují výrobci šťavnaté kousky ovoce a svěží bylinky, kolik jich ale nakonec v čajovém sáčku opravdu najdeme? To vyzkoušíme spolu se dvěma odborníky.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Vánoční těsta

7. 12. 2023

Vanilkové rohlíčky, linecké cukroví nebo perníčky v době svátků peče spousta českých rodin. Pokud nemáme čas nebo suroviny na tradiční rodinné recepty, můžeme v obchodech sáhnout po hotových těstech. Jak chutnají vyzkoušíme spolu s odbornicemi.

Autor reportáže: Eva Potužníková


Mikuláši

29. 11. 2023

Figurky Mikulášů, ale i čertů a andělů v těchto dnech nabízí snad všechny obchody. Se kterými bude nadílka nejenom sladká, ale také s kvalitní čokoládou? To vyzkoušíme spolu s odbornicemi.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Guláše

21. 11. 2023

Regály obchodů nabízí spoustu druhů gulášů v konzervě i ve sklenicích – od kotlíkového přes staročeský až po jelení. Co všechno uvnitř najdeme a jak si pochutnáme, vyzkoušíme spolu s odborníky.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Pošty

7. 11. 2023

Naposledy jsme porovnávali služby českých, rakouských a německých pošt. Od té doby došlo ke zrušení 300 poboček České pošty. Vyzkoušíme proto, jak nyní funguje posílání dopisů a balíčků a jak dlouho si počkáme na některých ze zbývajících poboček.

Autor reportáže: Alena Daňková


Sladké hotovky

31. 10. 2023

Sladké jídlo si můžeme užívat jako dezert, ale klidně i jako hlavní chod. Jak chutné a výživné jsou ale palačinky, ovocné knedlíky nebo rýžový nákyp, které si můžeme v obchodech koupit jako hotovku v krabičce? To vyzkoušíme spolu s kuchařem a nutriční odbornicí.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Vyhledávání v archivu reportáží