Vyzkoušeli jsme
Knihy
16. 10. 2025
Když máme plnou knihovnu, můžeme použité knihy prodat do antikvariátu nebo na online tržištích. Jak prodej probíhá a kolik za knihy dostaneme?
Autor reportáže: Anna Štumpf
Funkční nápoje
7. 10. 2025
Slibují hydrataci, osvěžení v podobě nejrůznějších příchutí a taky porci vitamínů, minerálů a bylinných extraktů. Pět vzorků ochutnáme s laiky i odborníky a podrobně se podíváme i na jejich složení.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Omáčky na těstoviny
23. 9. 2025
Těstoviny nejlépe chutnají s omáčkou a v obchodech tak najdeme celou řadu průmyslově zpracovaných výrobků, které stačí jenom zahřát a podávat. Vyzkoušíme spolu s odborníky i studenty gastronomie omáčky napoletana, carbonara, bolognese, quattro formaggi a směs na špagety.
Autor reportáže: Tereza Hellerová
Grilovací omáčky
9. 9. 2025
Grilované maso může vylepšit, ale také celkem pokazit výběrem chutné omáčky. Nakoupili 5 omáček ke grilování a ochutnáme je spolu s odborníky i laickou porotou. Jak u nich zaboduje barbecue, salsa nebo omáčka s česnekem?
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Nanuky
26. 6. 2025
Zmrzlinový kornout nebo nanuk můžou být v létě příjemným osvěžením, jak ale v obchodě vybrat chutný výrobek bez spousty přídatných látek nebo našlehaného vzduchu? Vyzkoušíme 5 výrobků spolu s odborníky i dětmi.
Autor reportáže: Tereza Hellerová
Obraz
19. 6. 2025
Vyzkoušíme, jak nám poradí ve starožitnictvích s prodejem obrazu. Poznají jeho hodnotu a nabídnou nám za něj adekvátní cenu?
Autor reportáže: Anna Štumpf
Masové tyčinky na gril
10. 6. 2025
Pokud chystáme grilovačku, můžeme v obchodech vybírat ze široké škály připravených specialit. My nakoupíme grilovací tyčinky a mletá masa na špejli, prozkoumáme jsme jejich složení a ochutnáme je spolu s odborníky.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Veganské jídlo
27. 5. 2025
Vyzkoušíme veganskou polévku, pizzu nebo plněné knedlíky. Hotová jídla bez masa, vajec a mléka vyzkoušíme s odbornou i laickou porotou. Jak chutné a výživné jsou?
Autor reportáže: Tereza Hellerová
Oříškové pomazánky
13. 5. 2025
Oříškové pomazánky najdeme v obchodech v různých variantách – my spolu s odbornicemi a dětmi ochutnáme pět vzorků. Kolik obsahují oříšků a cukru a jak si na nich pochutnáme?
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Radlery
29. 4. 2025
Ovocné osvěžení s bublinkami, ale bez alkoholu. V teplejších měsících to může znít lákavě, co se ale vlastně ukrývá uvnitř barevných obalů radlerů? To prozkoumáme společně s barmanem, nutriční terapeutkou i laickou porotou.
Autor reportáže: Tereza Hellerová