Vyzkoušeli jsme


Nanuky

26. 6. 2025

Zmrzlinový kornout nebo nanuk můžou být v létě příjemným osvěžením, jak ale v obchodě vybrat chutný výrobek bez spousty přídatných látek nebo našlehaného vzduchu? Vyzkoušíme 5 výrobků spolu s odborníky i dětmi.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Obraz

19. 6. 2025

Vyzkoušíme, jak nám poradí ve starožitnictvích s prodejem obrazu. Poznají jeho hodnotu a nabídnou nám za něj adekvátní cenu?

Autor reportáže: Anna Štumpf


Masové tyčinky na gril

10. 6. 2025

Pokud chystáme grilovačku, můžeme v obchodech vybírat ze široké škály připravených specialit. My nakoupíme grilovací tyčinky a mletá masa na špejli, prozkoumáme jsme jejich složení a ochutnáme je spolu s odborníky.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Veganské jídlo

27. 5. 2025

Vyzkoušíme veganskou polévku, pizzu nebo plněné knedlíky. Hotová jídla bez masa, vajec a mléka vyzkoušíme s odbornou i laickou porotou. Jak chutné a výživné jsou?

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Oříškové pomazánky

13. 5. 2025

Oříškové pomazánky najdeme v obchodech v různých variantách – my spolu s odbornicemi a dětmi ochutnáme pět vzorků. Kolik obsahují oříšků a cukru a jak si na nich pochutnáme?

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Radlery

29. 4. 2025

Ovocné osvěžení s bublinkami, ale bez alkoholu. V teplejších měsících to může znít lákavě, co se ale vlastně ukrývá uvnitř barevných obalů radlerů? To prozkoumáme společně s barmanem, nutriční terapeutkou i laickou porotou.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Dubajská čokoláda

24. 4. 2025

Dubajská čokoláda je sladká specialita plněná pistáciovou a sezamovou pastou a křupavými kousky těsta. Zaplavila sociální sítě a z nich si to namířila přímo na pulty obchodů. Dubajské čokolády prodávané v Česku vyzkoušíme spolu s cukrářkou.

Autor reportáže: Anna Štumpf


Velikonoční pečivo

17. 4. 2025

Beránek, mazanec nebo perníčky patří k oblíbeným druhům velikonočního pečiva. Jak chutné jsou tyto výrobky z obchodů a jaké mají složení a výživové hodnoty, prozkoumáme spolu s odbornicemi i dětmi.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Přednost zprava

15. 4. 2025

Nedání přednosti v jízdě je jedním z nejčastějších důvodů dopravních nehod. Spolu s policisty se vydáme na české silnice a podíváme se, v jakých situacích řidiči nejčastěji chybují.

Autor reportáže: Vít Hlásenský


Potravinářská barviva

15. 4. 2025

Používáme je na barvení velikonočních vajec, ale třeba i zdobení perníčků a dekorování dortů a dalších potravin. Jaké látky se skrývají za barvivy, která jsou často označena pouze svým éčkovým kódem?

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Vyhledávání v archivu reportáží