Vyzkoušeli jsme


Knihy

16. 10. 2025

Když máme plnou knihovnu, můžeme použité knihy prodat do antikvariátu nebo na online tržištích. Jak prodej probíhá a kolik za knihy dostaneme?

Autor reportáže: Anna Štumpf


Funkční nápoje

7. 10. 2025

Slibují hydrataci, osvěžení v podobě nejrůznějších příchutí a taky porci vitamínů, minerálů a bylinných extraktů. Pět vzorků ochutnáme s laiky i odborníky a podrobně se podíváme i na jejich složení.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Omáčky na těstoviny

23. 9. 2025

Těstoviny nejlépe chutnají s omáčkou a v obchodech tak najdeme celou řadu průmyslově zpracovaných výrobků, které stačí jenom zahřát a podávat. Vyzkoušíme spolu s odborníky i studenty gastronomie omáčky napoletana, carbonara, bolognese, quattro formaggi a směs na špagety.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Grilovací omáčky

9. 9. 2025

Grilované maso může vylepšit, ale také celkem pokazit výběrem chutné omáčky. Nakoupili 5 omáček ke grilování a ochutnáme je spolu s odborníky i laickou porotou. Jak u nich zaboduje barbecue, salsa nebo omáčka s česnekem?

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Nanuky

26. 6. 2025

Zmrzlinový kornout nebo nanuk můžou být v létě příjemným osvěžením, jak ale v obchodě vybrat chutný výrobek bez spousty přídatných látek nebo našlehaného vzduchu? Vyzkoušíme 5 výrobků spolu s odborníky i dětmi.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Obraz

19. 6. 2025

Vyzkoušíme, jak nám poradí ve starožitnictvích s prodejem obrazu. Poznají jeho hodnotu a nabídnou nám za něj adekvátní cenu?

Autor reportáže: Anna Štumpf


Masové tyčinky na gril

10. 6. 2025

Pokud chystáme grilovačku, můžeme v obchodech vybírat ze široké škály připravených specialit. My nakoupíme grilovací tyčinky a mletá masa na špejli, prozkoumáme jsme jejich složení a ochutnáme je spolu s odborníky.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Veganské jídlo

27. 5. 2025

Vyzkoušíme veganskou polévku, pizzu nebo plněné knedlíky. Hotová jídla bez masa, vajec a mléka vyzkoušíme s odbornou i laickou porotou. Jak chutné a výživné jsou?

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Oříškové pomazánky

13. 5. 2025

Oříškové pomazánky najdeme v obchodech v různých variantách – my spolu s odbornicemi a dětmi ochutnáme pět vzorků. Kolik obsahují oříšků a cukru a jak si na nich pochutnáme?

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Radlery

29. 4. 2025

Ovocné osvěžení s bublinkami, ale bez alkoholu. V teplejších měsících to může znít lákavě, co se ale vlastně ukrývá uvnitř barevných obalů radlerů? To prozkoumáme společně s barmanem, nutriční terapeutkou i laickou porotou.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Vyhledávání v archivu reportáží