Vyzkoušeli jsme


Vánoční kolekce

11. 12. 2025

Čokoládové figurky najdeme v obchodech také v kolekcích připravených k zavěšení na vánoční stromeček. Jak jsou chutné vyzkoušíme s dětskou porotou, odbornice se pak zaměří i na kvalitu použité čokolády a náplně.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Hygiena

9. 12. 2025

Kvůli probíhající epidemii žloutenky radí lékaři dodržovat pečlivě hygienu rukou. My se vydáme na sociální zařízení na několika veřejných místech – od nemocnic až po nádraží, a ověříme, jak pečlivě se tu v takové situaci věnují úklidu.

Autor reportáže: Anna Štumpf


Mystery box

27. 11. 2025

Tzv. ztracené balíčky nabízí ke koupi e-shopy, influenceři i stánky v obchodních centrech. Podíváme se, proč balíčky s neznámým obsahem lákají zákazníky, i na to, co v několika z nich obdržíme.

Autor reportáže: Anna Štumpf


Mléčné snacky

25. 11. 2025

Ochutnáme 5 vzorků mléčných snacků spolu s dětmi i odbornicemi. Kolik vlastně obsahují mléka, a kolik v nich najdeme cukru a tuků?

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Toastový chleba

11. 11. 2025

Toastový chleba je oblíbený díky své delší době trvanlivosti, jak je ale výživný a co najdeme v jeho složení? Pět vzorků ochutnáme a ohodnotíme s odbornou i laickou porotou.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Autobazary

30. 10. 2025

Vydáme se do několika autobazarů a vyzkoušíme, jaké informace o nabízených vozech a jejich stavu nám prodejci podají. Jak moc se shodují s tím, co o historii aut zjistíme z online databází?

Autor reportáže: Anna Štumpf


Hotová masa

21. 10. 2025

Masa připravená metodou sous-vide stačí podle výrobců doma krátce dopéct nebo ohřát. Jak chutné bude trhané hovězí, žebírka nebo kachna vyzkoušíme s laiky i odborníky.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Knihy

16. 10. 2025

Když máme plnou knihovnu, můžeme použité knihy prodat do antikvariátu nebo na online tržištích. Jak prodej probíhá a kolik za knihy dostaneme?

Autor reportáže: Anna Štumpf


Funkční nápoje

7. 10. 2025

Slibují hydrataci, osvěžení v podobě nejrůznějších příchutí a taky porci vitamínů, minerálů a bylinných extraktů. Pět vzorků ochutnáme s laiky i odborníky a podrobně se podíváme i na jejich složení.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Omáčky na těstoviny

23. 9. 2025

Těstoviny nejlépe chutnají s omáčkou a v obchodech tak najdeme celou řadu průmyslově zpracovaných výrobků, které stačí jenom zahřát a podávat. Vyzkoušíme spolu s odborníky i studenty gastronomie omáčky napoletana, carbonara, bolognese, quattro formaggi a směs na špagety.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Vyhledávání v archivu reportáží